7 Handige Twitter tools voor analyse en dagelijks gebruik

handige twitter tools voor analyse

Twitter wordt zeer divers door iedereen gebruikt en door heel veel mensen. Welke tools maken het gebruik van Twitter eenvoudiger en waardevoller? Een 7-tal tools op een rijtje.

#1 Twitonomy

Met Twitonomy maak je een anatomie van je eigen profiel en tweets. krijgt hier in één overzicht te zien het het met je volgers staat (aantallen) en wat voor soort tweets je stuurt. Hoeveel hashtags heb je gebruikt en hoe vaak worden tweets door anderen opgepakt (retweet).

 

#2 The one million tweet map

The one million tweet map is een soort Google maps maar dan voor tweets; in welk land, regio, plaats of wijk worden welke aantallen tweets verzonden. Leuk om te kijken waar de meeste activiteit is op dat moment of tijdens een event.

 

#3 LemMeTweetThatForYou

Geen tool maar gewoon grappig; Lemmetweetthatforyou is vooral een leuke/grappige site waar jij je kunt voordoen als iemand anders en een tweet maken. Wel iets origineels bedenken!

 

#4 Twee-Q

Met Twee-Q maak je een analyse van je laatste retweets; wie reteet jij meer mannen of vrouwen?

 

#5 Trendsmap

Welke hashtag is waar actief? Met Trendsmap zie per land of regio welke hashtag waar gebruikt wordt. Nadeel is dat je niet heel ver kunt inzoomen maar een algemeen beeld krijg je daar zeker van.

 

#6 Twittercounter

Twittercounter geeft inzicht in de ontwikkeling van het eigen Twitter account in volgers en tweets maar kan deze inzichten ook geven over andere gebruikers. Het is mogelijk om een widget op de site te installeren.

 

#7 SocialBro

Onmisbaar als je Twitter veel gebruikt! Met SocialBro kun je zoveel; zien we je zijn gaan volgen of ontvolgen, zien wie je nog niet terug volgen en wie jij niet terug volgt. Daarnaast geeft het ook (globale) informatie over wanneer de meeste volgers online zijn, wat de beste tijd is om een tweet te versturen. Binnenkort meer over deze tool!

 

Rene Schipper
Volg me


Berichtje? Prima..