Clicky

Foursquare locatie koppelen aan Twitter zorgt voor interactie

Foursquare en Twitter koppelen, zeker doen!

Inchecken op Foursquare was op z’n retour heb ik eerder gezegd… inderdaad WAS!

De optie die je Twitter account extra zichtbaar maakt geeft nieuwe kansen en interactie voor het gebruik en inzet van Foursquare.

In de meeste gevallen ben ik geen voorstander van het koppelen van netwerken aan elkaar. Een Foursquare locatie koppelen aan je Twitter account geeft wel veel voordelen en geeft waardevolle interactie met je klanten.

 

Een check-in via Foursquare was altijd alleen goed te zien op… Foursquare

Bij het inchecken op een locatie heeft de Foursquare gebruiker de mogelijkheid om dit tevens (als de accounts gekoppeld zijn) te plaatsen op Facebook en op Twitter. Zeker de optie van Twitter wordt regelmatig gebruikt en werd als volgt weer gegeven.

 

 

De locatie is zichtbaar maar het gedeelte tussen de haakjes (de locatie zelf) is niet klikbaar. Wel staat er een linkje naar de Foursquare locatie bij. Deze meegestuurde informatie is nu aangepast.

 

Koppel Twitter en Foursquare voor je locatie

Als je het (zakelijke) Twitter account koppelt met de geclaimde locatie op Foursquare zal een nieuwe check-in via Twitter er als volgt uit zien.

 

 

Zoals in de tweet zichtbaar en klikbaar staat er geen @ fidene met een spatie meer maar @fidene met een rechtstreekse link naar het Twitter account wat gekoppeld is op Foursquare.

 

Koppelen Twitter en Facebook op Foursquare

Je koppelt je zakelijke accounts op Foursquare door naar foursquare.com te gaan en in te loggen. Selecteer daar je reeds geclaimde locatie en ga naar tools.

 

Daar staat een overzicht van je Social Connections. Koppel je Twitter account en zorg dat het vinkje bij ‘Mention me when customer check-ins are shared tot twitter’. Save connections en je bent klaar.

 

Heb jij je locatie nog niet geclaimd op Foursquare? Zeker doen! Dit biedt weer extra kansen en het onderhoud is vrijwel nihil.

 

Doorsturen naar Facebook

Het doorzetten als Facebook update van je check-in is mogelijk maar wordt niet als Facebook link getoond. Je krijgt op Facebook de volgende melding te zien met alleen een linkje naar de Foursquare locatie.

Kleine moeite, groot plezier!

Een locatie claimen is niet lastig op Foursquare en met de koppeling naar het Twitter account geeft dit direct voordelen. Je hebt als bedrijf geen direct onderhoud aan het account op Foursquare maar wordt door klanten wel genoemd op Twitter waarop jij weer de mogelijkheid hebt om je klant te bedanken voor je bezoek of te volgen.

Rene Schipper
Volg me


Berichtje? Prima..