Clicky

Persoonlijk uitnodigen op Linkedin; zo werkt het!

Een persoonlijke uitnodiging is beter dan een onpersoonlijke uitnodiging op Linkedin, ik denk dat iedereen het daar wel mee eens is. Je kunt direct een goede indruk maken en een eerste indruk maak je maar één keer.

Waar in Linkedin kan ik mensen persoonlijk uitnodigen?

Op zowel de desktop versie als de mobiele app is het mogelijk om mensen persoonlijk uit te nodigen.

In het beginscherm van Linkedin klik je op ‘Mijn Netwerk’ in onderstaand scherm.

linkedin persoonlijk uitnodigen-001

Je krijgt hier een overzicht te zien van mensen die je mogelijk kent. Klik hier NIET op ‘Connect’ maar op de naam zelf. Als je in dit scherm op ‘Connect’ klikt krijgt die persoon meteen een niet persoonlijke uitnodiging

Stiekem nodig ik wel eens een aantal mensen onpersoonlijk uit… gewoon om te kijken hoeveel van een (meestal) 10-tal mensen zo’n onpersoonlijke uitnodiging accepteren…

 

Wil je een persoonlijke uitnodiging versturen dan dwingt Linkedin jou om het profiel te openen… op zich een prima gedachte.

Een persoonlijke Linkedin uitnodiging begint bij…

Inderdaad; interesse in de persoon! De volgende stappen geef ik ook altijd in trainingen en workshop aan; bekijk het profiel van de persoon die je wilt toevoegen als connectie en bekijk waar overeenkomsten of bijzonderheden liggen en gebruik deze in de uitnodiging. Nadat je het profiel hebt bekeken pak je hier iets uit om mee te nemen in de persoonlijke uitnodiging.

Wil je een persoonlijke uitnodiging versturen… dan open je het profiel en klikt daar op ‘Connect’

linkedin persoonlijke uitnodiging desktop

Na het klikken op ‘Connect‘ krijg je de mogelijkheid om een persoonlijk bericht toe te voegen of de uitnodiging zo te versturen.

linkedin persoonlijke uitnodiging desktopKlik op ‘Add a note‘ of ‘Persoonlijk bericht toevoegen’ om de uitnodiging samen te versturen met een persoonlijk berichtje.

linkedin persoonlijk berichtje uitnodiging desktop

Je krijgt nog bevestiging van Linkedin dat je uitnodiging verzonden is:

linkedin persoonlijke uitnodiging verzonden desktop

Een gekregen Linkedin uitnodiging persoonlijk beantwoorden

Naast het zelf uitnodigen krijg je vast ook wel eens zelf een uitnodiging. Doorloop de volgende stappen om deze correct te behandelen met een persoonlijke touch.

Wil je via de normale manier een berichtje sturen vóór dat je de uitnodiging tot connectie accepteert dan is er iets bijzonders aan de hand; je moet altijd zorgen dat je minimaal één uitnodiging laat staan in Linkedin omdat je anders niet de mogelijkheid hebt om een reactie te sturen zonder te accepteren.

Klik in Linkedin op ‘Mijn Netwerk’ als je een uitnodiging binnen krijgt en je wilt hier op reageren.

linkedin reactie onpersoonlijke uitnodiging

Klik rechtsboven op ‘Alle beheren‘.

In het nieuwe scherm zie je plotseling extra opties staan.

linkedin reactie onpersoonlijke uitnodiging

Ook de optie om een bericht te sturen (zonder te accepteren) is nu aanwezig. Klik hier op om een bericht te sturen.

Maak een opmerking of bedankt de persoon voor de uitnodiging als het een bekende is. Heeft iemand een onpersoonlijke uitnodiging verzonden die je niet kent? Bekijk het profiel van deze persoon en stel een (gerichte) vraag. Zelf wil ik altijd eerst antwoord krijgen op dit bericht voordat ik accepteer.

Meer vragen over het uitnodigen op Linkedin? Stel deze gerust hieronder en mij een persoonlijke uitnodiging versturen mag natuurlijk altijd…

Een persoonlijke uitnodiging versturen via de Linkedin app kan ook via mobiel.

Succes en een uitnodiging versturen mag altijd: https://www.linkedin.com/in/reneschipper

Rene Schipper
Volg me


Berichtje? Prima..