Clicky

Personen blokkeren op Linkedin; zo werkt het

Serieuze problemen met een connectie op Linkedin of iemand waar je niets mee hebt die constant op je profiel kijkt? Het is nu mogelijk om iemand te blokkeren op Linkedin!

Zo blokkeer je een persoon op Linkedin

Je gaat naar het profiel van de persoon die je wilt blokkeren op Linkedin. Meteen de eerste geruststelling; dit bezoek zal niet getoond worden aan deze persoon als je deze blokkeert!

Je gaat naar het menu op het profiel (zie afbeelding) en kiest daar voor ‘Block or report’.

Blokkeren of een melding maken van een persoon op Linkedin

Je krijgt in het volgende venster twee opties; blokkeren of een melding (rapportage) versturen naar Linkedin.

Het blokkeren van een persoon geeft als resultaat:

  • je kunt elkaars profiel niet meer bekijken
  • beide personen (jij en de ander) kunnen geen berichten naar elkaar meer sturen
  • je verliest connectie (als jullie samen verbonden waren)

Het rapporteren van een persoon geeft als resultaat:

  • de persoon zal onderzocht worden door Linkedin. Hier zal gekeken worden naar handelingen van deze persoon op Linkedin en of het profiel geen misleidingen bevat of in strijd is met de regels van Linkedin. Heeft de persoon bijvoorbeeld ook een telefoonnummer of bedrijfsnaam in de naam staan dan zal deze persoon een probleem hebben verwacht ik.

Klik op ‘continue’ om verder te gaan. In dit geval heb ik ‘block’ aangevinkt.

 

In het volgende scherm krijg je nogmaals de nodige waarschuwingen te zien met de betekenis van het blokkeren van een persoon op Linkedin.

Bedenk goed dat je publieke profiel nog wel zichtbaar is voor deze persoon. Dit is voor iedereen zichtbaar (ook zonder Linkedin account). Linkedin geeft de suggestie om de Linkedin public settings nogmaals te beoordelen en eventueel te wijzigen.

 

Nadat je op ‘Agree’ klikt is de blokkade actief!

Iemand de-blokkeren op Linkedin

Gelukkig is er ook de optie om een blokkade op Linkedin op te heffen. Ga hiervoor naar je instellingen op Linkedin en klik op ‘Manage who you’re blocking’ onderaan de instellingen van de privacy instellingen op het profiel.

Je krijgt een overzicht te zien van alle personen die op de block-list staan. In mijn geval één persoon die ik voor deze test even heb geblokkeerd.

Klik op ‘Unblock’ om de blokkade ongedaan te maken.

 

Bedenk goed waarom je iemand wil blokkeren

Als je iemand wilt blokkeren omdat deze persoon vaak berichten stuurt of nog erger alleen maar vervelende zaken doorstuurt en je lastig valt dan is dit een zeer handige optie om hiervan af te zijn. Wil je iemand blokkeren omdat deze persoon te aanwezig is in de tijdlijn van Linkedin door te veel berichten te plaatsen; daar is een beteren optie voor, het verbergen van updates van een persoon.

Rene Schipper
Volg me


Berichtje? Prima..