Clicky

Aanmaken Linkedin profiel; de complete uitleg

Jij wilt ook een profiel op Linkedin aanmaken en dezelfde mogelijkheden ontdekken als alle 5 miljoen anderen in Nederland die al actief zijn op Linkedin? Een goede keuze want er schuilt een grote kracht in dit zakelijke netwerk. De volgende stappen moet je doorlopen om te starten met Linkedin. Je bent er daarna nog niet helemaal; je zult nog wel aandacht moeten besteden om je Linkedin profiel verder in te richten en te optimaliseren. Die stappen zullen ook worden uitgelegd! Nu eerst het aanmaken van je eigen Linkedin profiel.

Aanmaken van je Linkedin profiel – basis

Ga naar Linkedin.com (of klik op de link) om te starten. Je ziet meteen het volgende scherm waar je je eigen basisgegevens in kunt vullen. Uiteraard heb ik in de voorbeelden een fictief persoon en gegevens gebruikt.

Denk even na welk mailadres je gaat gebruiken voor Linkedin. Je kunt later meerdere mailadressen gebruiken en ook kiezen welke je zichtbaar wilt maken voor je latere connecties op Linkedin en je kunt met elk mailadres later inloggen.

Linkedin profiel aanmaken basis gegevens

Locatie gegevens

Vul je postcode gegevens in (later kun je dit in het eigen Linkedin profiel aanpassen en hier een exactere locatie aan geven). Linkedin heeft dit nodig om te weten in welke omgeving jij woont zodat ze mogelijke vacatures en ander nieuws op je af kunnen stemmen. Gebruik hier dus je prive postcode en niet die van het bedrijf waar je werkzaam bent.

 

linkedin-profiel-aanmaken-002

 Je huidige functie / ervaring

Linkedin wil uiteraard graag je huidige functie weten en het bedrijf waar je dit beoefend, in het voorbeeld ben ik even een ‘analist’. Kies het bedrijf waar je werkt door de bedrijfsnaam te typen. Linkedin zal vanzelf met de goede suggestie komen van je bedrijf en kies dit in de lijst.

Staat jouw bedrijf hier niet bij, dan moet je na het aanmaken van een profiel ook een bedrijfspagina (laten) aanmaken en dit op een later tijdstip met je profiel koppelen.

linkedin-profiel-aanmaken-004

 

De bedrijfstak waarin jij werkzaam bent

Geef aan in welke bedrijfstak jij werkzaam bent. Vul hier je EIGEN keuze in, niet de bedrijfstak van het bedrijf. Ben jij P&O medewerker bij een Marketing en reclame bureau dan vul je natuurlijk P&O in en niet marketing, jouw Linkedin profiel gaat over jou!

 

linkedin-profiel-aanmaken-003

Waar liggen jouw interesses?

Linkedin wil (uiteraard) graag meer over jou weten om je uiteindelijk de content aan te bieden die past bij jou. Vertel Linkedin waarvoor jij Linkedin gaat gebruiken.

linkedin-profiel-aanmaken-007

Linkedin account bevestigen via mail

Linkedin wil weten of het mailadres wat jij gebruikt inderdaad de juiste is en wil dat je deze gaat bevestigen. Maar…. je krijgt eerste de volgende vraag om je mailadres (en contactpersonen) te delen met Linkedin. Doe dit NIET!

Kies voor OVERSLAAN rechtsonder in het venster

linkedin-profiel-aanmaken-005

Linkedin vraagt nogmaals of je het zeker weet en ja… jij weet het zeker, Klik op JA om deze stap over te slaan.

Als je dit later gaat doen is prima maar je wil geen mensen uitnodigen op een profiel wat nog niet klopt Je wil straks eerst je profiel bijwerken met de juiste informatie en een goede foto bijvoorbeeld.

 

linkedin-profiel-aanmaken-006

Ga bij deze stap naar je mailbox om de mail van Linkedin te bevestigen.

linkedin-profiel-aanmaken-008

Klik op ‘Bevestig uw e-mailadres om je mailadres naar Linkedin te bevestigen.

linkedin-profiel-aanmaken-009

Linkedin wil graag dat jij connecties krijgt op Linkedin. Op zich wel terecht omdat Linkedin zonder contacten ook niet werkt maar jij wilt ze wel graag zelf uitkiezen en pas op het moment dat jouw profiel ook toonbaar is aan de buitenwereld.

Klik onderaan dit scherm dus op OVERSLAAN.

linkedin-profiel-aanmaken-010

Klik ook in het volgende scherm onderaan op OVERSLAAN

linkedin-profiel-aanmaken-011

En ja… Linkedin is soms een beetje vervelend maar wees gerust, dit is vooral zo in het begin bij het aanmaken van een profiel. Het klinkt vreemd maar Linkedin is gewoon niet zo goed in het opbouwen van de relatie met jou, geef het een kans…

Klik hier dus nog een keer op OVERSLAAN.

linkedin-profiel-aanmaken-012

Heb je een mobiele telefoon dan kun je van het volgende scherm direct de Linkedin app downloaden, erg handig voor het bijhouden van je netwerk.

linkedin-profiel-aanmaken-013

KLAAR: je hebt een Linkedin profiel aangemaakt. Via de knop bovenaan “Profiel -> Profiel bewerken” kun je je nieuw aangemaakte profiel zien en bewerken.

linkedin-profiel-aanmaken-014

Dit was de eerste stap; kijk nu even goed naar je instellingen en werk je profiel bij en zorg dat jij boven komt drijven met het ultieme Linkedin profiel!

Succes! En als je mijn profiel wilt bekijken; gluur gezellig even rond en je mag me altijd even een berichtje of uitnodiging sturen, bij voorkeur een persoonlijke uitnodiging zodat we elkaar ook iets beter kunnen leren kennen.

Rene Schipper
Volg me


Berichtje? Prima..