Linkedin endorsements geven en beheren

Linkedin endorsements geven en beheren

Naast recommendations/aanbevelingen is het ook mogelijk om iemand anders te ‘waarderen’ met een endorsement of deskundigheid.

Hoe kun je deze endorsements het beste geven en hoe kun je ze beheren?

Wat zijn endorsements op Linkedin?

Een endorsement of deskundigheid is niets meer dan dat je voor een connectie aangeeft dat die persoon over die vaardigheid beschikt. Linkedin hoopt de drempel van een endorsement een stuk lager te leggen dan bij de recommendations om meer verkeer te genereren en interactie te krijgen tussen de verschillende contacten.

Promotie voor de endorsements van Linkedin

Linkedin maakt op het eigen platform behoorlijk wat promotie voor de endorsements. Open je een profiel van een connectie, dan zie je meteen onderstaande grote blauwe banner… niet te missen. Maar gebruik deze NIET!

 

In de blauwe banner geeft Linkedin een voorzet voor de skills of vaardigheden van een persoon om deze via een simpele klik te endorsen of te bevestigen. Eigenlijk zeg je met ‘Endorse’ dat jij bevestigd dat die persoon over deze vaardigheden beschikt. Is het dan verstandig om op deze eenvoudige manier te endorsen? Nee, je kunt beter in het profiel van de persoon kijken en de skills eerst zelf checken en beoordelen en dan de persoon hierop te beoordelen.

Als je op de blauwe banner op ‘endorse’ of ‘skip’ klikt, krijg je de volgende melding te zien.

Linkedin hoopt dat jij met een simpele snelle klik voor alle vier contactpersonen kunt bevestigen dat deze over deze vaardigheid beschikt. En als je één contactpersoon deze bevestiging geeft, verschijnt de volgende meteen in beeld.

Geeft dit de waardering en aandacht die een contact van jouw verdient? Nee toch… een persoonlijke benadering werkt veel beter.

 

Persoonlijke aandacht met een persoonlijke bevestiging

Ga naar het profiel van de persoon die jij een waardering in de vorm van enkele endorsements wilt geven. Ga naar het onderdeel Skills & Expertise op het profiel en bekijk de reeds aanwezige endorsements. Kies 3 tot 6 skills uit waarvoor jij een endorsement wilt geven.

 

De endorsement geeft je door simpel op de ‘+’ te klikken achter de vaardigheid van deze persoon. Doordat je op meerdere skills een beoordeling/bevestiging geeft laat je zien de tijd en moeite te hebben genomen om dit contact te helpen en te waarderen.

 

 

Het beheren van verkregen endorsements

Klik op ‘Profiel’ en ‘Profiel bewerken’ en zoek het onderdeel Skills & Expertise op. Rechtsboven staat het potlood (edit/bewerken), klik hierop.

Het volgende scherm komt in beeld; klik op ‘Manage Endorsements’.

Je kunt nu (zie onder) per skill de endorsements per persoon uitvinken. Ook is het mogelijk om endorsements niet zichtbaar te maken in je profiel.

 

Endorsements kan een goed waarderings instrument op Linkedin zijn. Ook hier geldt; zien geven doet geven maar doe het persoonlijk en weet bij wie je voor welke skills een bevestiging geeft.

Rene Schipper
Volg me


Berichtje? Prima..