Linkedin cache vernieuwen voor een goede afbeelding bij je link

In een eerder artikel heb ik al eens geschreven hoe je kunt regelen dat je altijd een goede afbeelding bij een linkje krijgt als je deze deelt op social media. Controle over hoe jouw gedeelde update (door iemand anders of door je zelf) er uit ziet is gewoon belangrijk; de update valt meer op en krijgt meer clicks. En om dat voor elkaar te krijgen pas je wel eens een artikel aan met een nieuwe of andere afbeelding.

Om dan de nieuwe afbeelding en teksten ook terug te zien in een update is eenvoudig maar vereist nog wel een extra handeling. Op Facebook moet je hiervoor de Facebook debugger gebruiken, bij velen wel bekend. Linkedin kent niet zo’n tool maar slaat wel gegevens op in de database / cache van Linkedin. Hoe je de cache leeg kunt halen op Linkedin en zorgt dat een linkje op Linkedin de juiste waarden (afbeelding en teksten) mee krijgt en zichtbaar zijn voor anderen leg ik hier uit.

Leeg maken Linkedin cache om goede afbeelding en tekst te laden

Ik heb een artikel van mij een update gegeven en daarbij ook een nieuwe afbeelding en wat andere meta teksten geplaatst. Als ik het artikel op Linkedin deel ziet dat er nu zo uit:

Linkedin cache legenNiet goed… want deze opties zijn helemaal niet nieuw meer ­čśë En ook de afbeelding heb ik gewijzigd. Hoe vaak je het ook plaatst… deze oude instellingen, afbeeldingen en teksten blijven terug komen… behalve als je een trucje uit voert.

Je moet achter de url die je wilt delen een paar extra opties weergeven. De url van de link die ik wil plaatsen is:

https://fidene.nl/blog/facebook/facebook-updates-meerdere-talen.html

en deze moet je aanpassen als volgt:

https://fidene.nl/blog/facebook/facebook-updates-meerdere-talen.html/?1

Het maakt eigenlijk niet uit wat er achter staat, het zorgt er wel voor dat Linkedin de linkgegevens opnieuw gaat ophalen. Je ziet het ook gebeuren op Linkedin. Plaats de url op deze manier en je ziet dat Linkedin bezig is met het ophalen van gegevens:

linkedin verkeerde afbeelding linkNa heel even wachten krijg ik voor deze url de volgende gegevens te zien, exact zoals ik deze eerder heb aangepast op de site:

linkedin cache leegmaken goede afbeelding linkEn dat is het… meer hoef je niet te doen. Je kunt nu ook de link gewoon plaatsten zonder de ‘/?1achter de url.

[easy-tweet tweet=”Zo vernieuw je de #Linkedin cache zodat je artikel met de juiste afbeelding en tekst op Linkedin zichtbaar is.”]

Rene Schipper
Volg me


Berichtje? Prima..