Hoe verlaat ik een groep op Linkedin?

Linkedin groep verlaten

Lid worden van een groep op Linkedin is meestal niet zo moeilijk maar het kan ook zijn dat er geen activiteit meer in de groep zit of dat je niet krijgt wat je had verwacht. Je hebt in ieder geval een reden om de groep op Linkedin te verlaten maar… hoe doe je dat?

Twee manieren om Linkedin groep uit te stappen

Eigenlijk zijn er twee manier om je uit te schrijven bij een groep of meerdere groepen in Linkedin. De eerste manier die ik bespreek geldt voor uitschrijven van één of enkele groepen. Met de tweede optie kun jij je eenvoudig uit meerdere groepen tegelijk uitschrijven.

Verlaten van een groep in Linkedin

Je gaat in Linkedin eerst naar ‘Groepen‘ door hier op te klikken.

Linkedin groep verlaten

Je zoekt de groep op die je wilt verlaten en klikt op de groep. Daarna klik je op ‘de instellingen knop (radartje)’ aan de rechterkant van het Groep-menu. Een menu zal verschijnen onder ‘meer’, je klikt op ‘Uw instellingen‘.

Linkedin groep verlaten

In de instellingen van de groep scrol je helemaal naar beneden om daar via de knop ‘Groep verlaten’ deze groep te ontkoppelen van je profiel.

Linkedin groep verlaten

 

Meerdere Linkedin groepen verlaten, hoe kan dat makkelijk?

Om in één keer van meer groepen afscheid te nemen verlopen de laatste stappen identiek, alleen het begin is iets anders. Je klikt eerst op ‘Groepen’ in het Linkedin menu. En daarna klik je hier op het instellingen menu.

Linkedin groep verlaten

Je krijgt nu een overzicht van alle groepen waar je lid van bent onder elkaar te zien.

Als je een groep tegenkomt die je wilt verlaten klik je met rechts op ‘instellingen voor leden’ en je kiest in je browser menu voor ‘openen in nieuwe tabblad’. Dit doe je voor elke groep die je graag wilt verlaten.

 

 

In de geopende tabbladen kun je achter elkaar en snel op ‘Verlaat groep’ klikken en daarna direct doorgaan naar het volgende tabblad. Erg makkelijk volgens mij als je meerdere groepen tegelijk wilt verlaten.

Heb je vragen/opmerkingen of heb je handig gebruik gemaakt van bovenstaande tips; dan is het altijd leuk om een reactie hieronder te lezen. 

Rene Schipper
Volg me


Berichtje? Prima..