Wat is de beste dag om een LinkedIn InMail te versturen?

Je hebt de sprong gewaagd en een InMail naar een potentiële sollicitant op LinkedIn gestuurd en nu wacht je op een reactie. Maar heb je je kans om op te vallen geoptimaliseerd? LinkedIn heeft een analyse uitgevoerd van tientallen miljoenen InMails die tussen april 2020 en februari 2021 door recruiters wereldwijd zijn verzonden. En het onthulde welke waarschijnlijk snel zouden worden gereageerd.

Opmerking: hoewel deze gegevenspunten van toepassing zijn op recruiters die InMail naar potentiële werkzoekenden hebben gestuurd, zijn de bevindingen goede algemene richtlijnen voor iedereen die via het platform berichten probeert te sturen.

Bij de analyse werd gekeken naar:

  • lengte van het bericht
  • welke dag van de week het is verzonden
  • of het bericht gepersonaliseerd was of niet

De resultaten waren vrij eenvoudig.

Kortere InMails zijn beter

Degenen die hun bericht tussen 201-400 tekens afleverden, kregen een 16% hoger dan gemiddeld responspercentage en 41% beter dan InMails met meer dan 1.400 tekens. Kortom (woordspeling bedoeld) mensen hebben het druk, dus maak je punt beknopt.

Lengte inmail bepaald vaak reactie

[Afbeelding: met dank aan LinkedIn]

Maandag is de beste dag om InMail te verzenden

Maar met een kleine marge. Maandag krijgt een 2% hoger responspercentage, terwijl zaterdag goed is voor 13% minder reacties. Eigenlijk is zaterdag echt de enige dag dat er echt minder response komt. Zelfs de zondag en vrijdag zijn mogelijkheden.

Beste dag om InMial te versturen Linkedin

Gepersonaliseerde InMails presteren ongeveer 20% beter

Bij berichten, zoals bij de meeste dingen, voelen mensen zich graag speciaal. Vermijd dus het verzenden van algemene berichten en neem de tijd om de notitie te personaliseren met iemands naam en enkele unieke details.

Rene Schipper
Volg me


Berichtje? Prima..