De belangrijkste (privacy) instellingen van Linkedin

Wil je met vertrouwen online netwerken en resultaat behalen op Linkedin dan wil je zeker zijn dat je instellingen goed staan. Handig dus om eens in de zoveel tijd deze langs te lopen en te controleren. De belangrijkste (privacy) instellingen op een rijtje.

De instellingen van Linkedin voor je persoonlijke profiel vind je door naar je afbeelding rechtsboven te gaan en te klikken op “Privacy en Instellingen“.

linkedin privacy instellingen

De instellingen zijn onverdeeld in drie onderdelen; Account, Privacy en Communicatie.

Screen Shot

Zorg dat je altijd meerdere mailadressen hebt toegevoegd aan je profiel

Bij het aanmaken van een Linkedin account moet je een mailadres opgeven, velen passen deze nooit aan of wijzigen deze. Mocht dit een mailadres zijn van een werkgever kan dat een gevaar zijn omdat je bij vertrek bij die werkgever je wachtwoord (als je die kwijt bent) niet meer kunt laten resetten. Zorg hierom altijd voor meerdere mailadressen bij Linkedin.

Ook staat een meer zakelijk mailadres natuurlijk beter dan bijvoorbeeld marieXX_23@hotmail.com ­čśë

Je kunt met ALLE ingevoerde mailadressen inloggen met hetzelfde wachtwoord. Ook kun je ALLE mailadressen gebruiken om je wachtwoord te resetten.

Two-step verification

Hier kun je instellen dat je voor opnieuw aanmelden op Linkedin altijd verificatie met een code vereist is. Deze code zal gestuurd worden naar je mobiele nummer.

Advies om deze instelling zeker te gebruiken om je account beter te beveiligen

 

Waar u bent aangemeld op Linkedin

Je kunt bij deze instellingen zien wat je actieve sessies zijn en je kunt je hier ook afmelden bij deze sessies.

 

Video’s (in de tijdlijn) automatisch afspelen

Met deze instellingen kun je er voor kiezen of geplaatste video’s door je connecties meteen afspelen in je tijdlijn van Linkedin of dat jij zelf op ‘PLAY‘ moet klikken.

Video autmatisch afspelen LinkedinPas deze instelling aan bij je eigen voorkeur.

 

Screen Shot 017

Wie kan uw connecties zien?

Met deze instellingen kun je ervoor zorgen dat jouw connecties niet kunnen zien met wie jij allemaal verbinding hebt. Mijn voorkeur is om deze instellingen OPEN te laten. Netwerken doe je samen en juist deze instellingen zorgt voor openheid.

Linkedin connecties verbergen

 

Gebruikers die dit profiel hebben bekeken, bekeken ook

Deze instelling kan gemeen zijn… als je deze op JA hebt staan. Wat doet deze instellingen? Als iemand anders op jouw profiel komt laat Linkedin andere profielen zien die ook andere mensen hebben bekeken die eerder jouw profiel bekeken.

Zoekt iemand op Office Manager en komt deze persoon op jouw profiel uit? Dan is de kans groot dat in het blok van Linkedin wat aan de rechterkant naast je eigen profiel staat ook andere Office Managers staan… en als mijn aandacht dan naar iemand anders gaat… ben ik jouw profiel zo vergeten.

Een instelling om uit te schakelen dus.

Linkedin bezoekers bekeken ook

Opties voor het bekijken van profielen

Jij kijkt vast (en zeker) wel eens wie jouw profiel heeft bekeken maar hoe zien andere jou? Met deze instellingen heb je controle over hoe anderen jouw zien

Advies: zorg dat je de bovenste optie selecteert, wees zo zichtbaar mogelijk voor anderen.

Hoe zien anderen mij op Linkedin

N.B. Er is nog een andere instellingen die belangrijk is om goed zichtbaar te zijn voor anderen, daar komt ik aan het einde van dit artikel op terug!

Connecties op de hoogte stellen wanneer u in het nieuws bent

Het ‘nieuws’ klinkt hier wel heel algemeen maar Linkedin bedoelt hiermee of connecties op Linkedin zien als jij genoemd wordt in een artikel of blogpublicatie.

Linkedin connecties op de hoogte stellen als ik in het nieuws ben

Blokkeren en verbergen

Bij Volgers staat een belangrijke melding; zorg ervoor dat deze instelling staat op “Iedereen op Linkedin” zodat als een update van jou door iemand ‘interessant gevonden wordt” dit ook echt zichtbaar is voor anderen.

Wat zien Linkedin volgers

Privacy van gegevens en reclame op Linkedin

Linkedin is een gratis platform waarbij reclame een belangrijk verdienmodel is, met deze instellingen bepaal je hoe je eventueel (of niet) zichtbaar bent in advertenties en hoever Linkedin jou kan volgen. Ook zijn er instellingen bij hoe anderen jou kunnen uitnodigen.

Voorstellen als connectie op basis van uw e-mailadres

Kies hier wie, als ze in het bezit van je mailadres jou kunnen uitnodigen om connectie te maken. Als iemand binnen deze groep valt zal jouw naam verschijnen in de voorgestelde connecties op Linkedin.

Screen Shot 026

Voorstellen als connectie op basis van uw telefoonnummer

Kies hier of jij je telefoonnummer wilt laten gebruiken zodat jij genoemd zult worden bij de voorgestelde connecties.

Screen Shot 027

Gegevens delen met derden

Kies hier of Linkedin jouw basisgegevens mag delen met derde partijen.

Linkedin gegevens met derden delen

Advertentievoorkeuren en cookies

Kies hier of Linkedin cookies mag gebruiken om advertenties op jou af mag stemmen. Let op: als je dit niet doet krijg je nog steeds advertenties maar zijn deze niet afgestemd op je eigen voorkeuren.

Advertentievoorkeuren Linkedin

Kies hier de gegevens die mogen worden gebruikt met het adverteren op Linkedin

Selecteer de opties die Linkedin mag gebruiken (als je de optie hierboven aan hebt staan) van je basisgegevens.

Linkedin advertentie profiel

Screen Shot 031

Binnen de Linkedin Communicatie instellingen zijn er een aantal instellingen van (direct) belang zijn.

Van wie wilt u uitnodigingen ontvangen op Linkedin

Als jij je netwerk wilt uitbreiden op Linkedin dan moet je het anderen die connectie willen maken niet te moeilijk maken, kies hier de goede (bovenste) instellingen.

Van wie wilt u uitnodigingen ontvangen op Linkedin

Hoe zichtbaar ben jij echt voor anderen als jij iemands profiel bekijkt?

Ik gaf al eerder in dit artikel aan dat er nog ├ę├ęn instelling is die invloed heeft op je zichtbaarheid. Die instelling zit in je profielfoto, het valt me op dat best een aantal mensen die de rechten op de profielfoto niet goed hebben staan. Controleer dit!

Ga naar je profiel en klik op je foto op deze te bewerken en controleer de onderstaande instellingen. Hoe het komt weet ik niet maar er zijn veel mensen die de foto op ‘alleen zichtbaar voor connecties hebben staan’. Check dat dit staat op “Iedereen“.

Linkedin instelling profielfoto

Als je al deze instellingen hebt gecontroleerd dan weet je in ieder geval zeker dat je met goede instellingen op Linkedin actief bent! Succes met Linken!

Rene Schipper
Volg me


Berichtje? Prima..