Clicky

3 Tips om je Linkedin netwerk te vergroten

3 Tips om je Linkedin netwerk te vergroten

Uitnodigen van contacten en vergroten van je netwerk op Linkedin hoort zeker bij effectief online netwerken. Deze tips helpen je om makkelijker contact te maken en effectiever mensen uit te nodigen op Linkedin.

#1 Gebruik ‘Who’s viewed your profiel’ om uit te nodigen

Als je op Linkedin iemand wilt uitnodigen heb je daar normaal gesproken een reden voor nodig (collega, zaken mee gedaan, vriend, etc). Als je naar de lijst gaat wie naar je profiel hebben gekeken hoeft dat niet en kun je rechtstreeks connectie maken.Erg makkelijk en nog te weinig gebruikt!

Klik op ‘Connect’, voeg een persoonlijke boodschap aan het bericht toe en klik op ‘Send invitation’.

Zorg dus dat je zelf zichtbaar bent als je op een profiel van iemand anders klikt, op deze manier kunnen andere jou ook uitnodigen.

 

#2 Stuur een bericht aan iemand buiten je netwerk

Je hebt een vraag voor iemand maar wilt niet direct connectie maken omdat je niet zeker weet of die persoon dit wel op prijs stelt. Klik het profiel van deze persoon aan en kijk of je een gemeenschappelijke groep hebt. Als een groep hebt waar je beide in zit ga je naar de groep toe. Heb je geen gemeenschappelijke groep, zoek dan een groep waar deze persoon lid van is en waar jij ook lid van kunt worden.

Klik in de groep op ‘members’ rechts bovenin de groep.

Zoek de persoon op en klik op ‘send message’.

 

Zo simpel kan het soms zijn.

 

#3 Connectie maken met iemand buiten je netwerk

Linkedin maakt sommige zaken steeds moeilijker en maakt bepaalde functionaliteit alleen beschikbaar voor leden met een betaald account. Als je via de zoekfunctie iemand vind die buiten je netwerk valt (3e graads) krijg je dit scherm te zien.

Zoals je ziet; geen volledige naam en je kunt geen connectie maken met deze persoon. Als je echter de ‘headline’ van deze persoon kopieert en deze via Google alleen op Linkedin gaat zoeken krijg je wel een beter beeld.

De volledige naam is zichtbaar en je kunt op ‘Connect’ klikken.

Je moet dan nog wel een reden opgeven om connectie te maken zoals je ziet in onderstaand scherm.

Succes met het vergroten van je netwerk!

Rene Schipper
Volg me


Berichtje? Prima..