De vernieuwde Facebook notities, dit zijn de mogelijkheden

Notities (of Notes) via je Facebook pagina waren altijd al mogelijk maar hadden nog niet het vernieuwde uiterlijk gekregen van de Notities op je persoonlijke profiel. Daar heeft Facebook begin december 2015 veranderingen in aangebracht door ook de Facebook Notities voor pagina’s de nieuwe lay-out te geven.
De mogelijkheid om een artikel of blog te plaatsen via de Facebok notitie is een mooie optie voor bedrijven om een langer verhaal te schrijven op de Facebook pagina MET opmaak, en dat laatste is uniek op Facebook.
Heb je als bedrijf geen website met een ruimte voor een blog dan is dit een handige (extra) optie. En als je wel een eigen site hebt… is het dan ook nog een goede optie om (eens) te doen?

Waar kan ik de Facebook notitie (note) functie op de pagina vinden?

Op je pagina kun je deze vinden door in het update venster te klikken en bij Milestone op het ‘+ je’ te klikken.
Facebook notitie maken op pagina

Wat zijn de mogelijkheden van de nieuwe notitie optie op Facebook

Zoals je aan de koppen in deze notitie kunt zien is het mogelijk om aan de opmaak te werken en de headings als H1 of H2 aan te merken. Dit doe je simpel door tijdens het maken van je notitie op het menu voor de regel te klikken en de opmaak te kiezen.

Aanpassen van lettersoort

Je kunt als je tekst selecteert ook via een eenvoudig menu de lettersoort aanpassen.
Facebook notitie aanpassen lettertype en vormgeving

Je hebt de mogelijkheid om quotes aan te maken:

Social Media is het vertellen van een verhaal waarmee je werkt aan het imago en repuatie van een bedrijf (of persoon) zodat men de diensten gaat afnemen (of naar gaat verwijzen) op een moment dat iemand daar behoeft aan heeft.

Je heb tevens de mogelijkheid om extra afbeeldingen toe te voegen.Je kunt een beschrijving toevoegen bij een afbeelding.

Afbeelding bij een notitie toevoegen

Je kunt een hoofdafbeelding plaatsen bij een notitie. De afmetingen voor deze afbeelding zijn 1200 x 445 pixels. Als je een afbeelding gebruikt die hoger is dan de 445 pixels kun je de afbeelding verschuiven. Deze en andere afmetingen staan in het artikel: De juiste afmetingen van alle afbeeldingen in updates op Facebook.
Deze ‘cover afbeelding’ wordt gebruikt bij het zichtbaar maken van de notitie in de tijdlijn.

Hoe zit dat met taggen van personen en andere pagina’s?

In een notitie op een pagina kun je GEEN personen taggen maar wel andere pagina’s zoals (voorbeeld) Facebook.

Hoe ziet een notitie van een pagina er uit in het nieuwsoverzicht?

Een gemaakt notitie ziet er een beetje uit zoals een gedeelde link maar de tekst en afbeelding zijn geheel klikbaar naar de volledige notitie. Zie het ingevoegde voorbeeld.

Een link naar een site toevoegen in een notitie, kan dat?

Je kunt eenvoudig een link naar een externe site toevoegen. Je selecteert de tekst waar de link moet komen te staan en de optie voor het toevoegen van een link is zichtbaar.
Link toevoegen in een Facebook notitie

Zitten er nadelen aan het gebruik van de notitie functie als Facebook pagina?

Nadelen zijn er zeker, een korte opsomming (ja… dat kan ook 😉 )
  • Lezers blijven op Facebook en je krijgt geen verkeer naar je website.
  • De editor doet ‘wel eens’ vreemd. Het is mij al een paar gebeurd dat ik een geplaatste afbeelding weghaalde zonder dat dat de bedoeling was of dat er wat vertraging zat met het typen.
  • Er zit geen ‘UNDO’ knop in de editor voor de notitie.
Probeer het ook gewoon eens en plaats een link hieronder als reactie!
Rene Schipper
Volg me


Berichtje? Prima..