Clicky

De mogelijkheden bij een Facebook update

Mogelijkheden van updates Facebook pagina

Er zijn meerdere mogelijkheden om een update te plaatsen op de Facebook pagina. De mogelijkheden in één overzicht

Update met alleen tekst

Type in het update venster van je pagina tekst en de volgers van de pagina zullen deze tekst in dezelfde vorm terug zien in het nieuwsoverzicht. Het is niet mogelijk om de tekst te voorzien van opmaak.

Update met een link

Kopieer een link vanuit je browser in het update venster en Facebook zal de link opzoeken en een plaatje bijvoegen. Het is mogelijk om de titel van de link, de tekst en de afbeelding nog te wijzigen. De tekst door hier op te klikken en de afbeelding door op ‘upload image’ onder de afbeelding te klikken.

#tip: je kunt nadat de link is opgezocht door Facebook de link (de tekst) zelf verwijderen. Zeker bij een lange url staat dit netter en bovendien komt er zo meer aandacht op de link en de begeleidende tekst (als deze is toegevoegd).

Update met een afbeelding

Een goede afbeelding (met begeleidende tekst) zorgt op Facebook over het algemeen voor de meeste interactie, logisch ook omdat een afbeelding opvalt in het nieuwsoverzicht. Uiteraard is het ook mogelijk om een link bij een afbeelding te plaatsen; deze zal dan alleen als url worden weer gegeven. Zorg dat de afbeelding genoeg aandacht geeft aan de url zodat anderen hier op klikken.

#tip: gebruik grootte afbeeldingen voor je Facebook updates; 800×600 pixels is op dit moment (wil nog wel eens veranderen op Facebook) het meest ideaal.

Update met een video

Een video op Facebook kan voorzien worden van een link die zicht zal worden als de video helemaal is afgespeeld. Een video op Facebook moet pakkend, kort en geen intro hebben met logo’s en dergelijke. De kijker moet de eerste 3 seconden direct gepakt worden met de video zodat deze helemaal wordt afgekeken.

Offer of aanbieding

Met het maken van een aanbieding maak je op Facebook een kortingsbon voor een aankoop online of in een winkel. Een mooie optie om (betaald) aandacht te geven aan een aanbieding, product of dienst.

Evenement

Via de update kun je ook een evenement aanmaken. Maak deze zo volledig mogelijk.

Mijlpaal of milestone

Een mijlpaal in de historie van het bedrijf (verhuizing, beursgang, etc) kan hier worden aangemaakt. Plaats er een mooie afbeelding bij om hier een echte mijlpaal van te maken. Plaats je meerdere mijlpalen achter elkaar op de pagina, zorg dan dat je het vinkje aan hebt staan rechts onder zodat niet alle mijlpalen zichtbaar worden in het nieuwsoverzicht van je fans.

 

Rene Schipper
Volg me


Berichtje? Prima..