Clicky

Mail van Facebook; spam of niet?

Facebook spam of niet

Facebook stuurt, afhankelijk van je instellingen op Facebook mail naar jou toe. En daar maken spammers gebruik van door die mail na te bootsen. Hoe herken je of mail van Facebook komt of dat het spam is?

 

Hoe herken je of mail echt van Facebook afkomstig is?

In onderstaande afbeelding zie je een melding van spam wat wel verdacht veel op een mail van Facebook lijkt. Er zitten echter een paar belangrijke verschillen in.

Als eerste (en belangrijkste) is het de afzender; is het een afzender die niet afkomstig is van @facebookmail.com? Dan weet je zeker dat je niet verder moet klikken en het bericht als spam moet behandelen. De gelijkenis met mail die echt van Facebook afkomstig is, is erg groot.

Je kunt spam nog wel herkennen door met je muis (alleen op de desktop dus) over de link heen te gaan waar de spammers graag willen dat je daar op klikt (in dit geval de tekst ‘You have unread messages that will be deleted in a few days’) en te kijken (links onderin je browser) waar de link heen gaat. Is dit geen link die naar http://facebook.com/…. gaat dan moet je de mail behandelen als spam.

Als laatste zal Facebook je altijd mailen in dezelfde taal die jij hebt ingesteld op Facebook! Heb je alles op Nederlands staan dan krijg je ook meldingen en mail in het Nederlands!

Naar welk mailadres stuurt Facebook mail?

Facebook stuurt alleen mail naar het adres wat jij in Facebook hebt ingevoerd om daar mail heen te sturen. Komt de mail op een ander adres binnen dan kun je de mail dus als spam behandelen.

Rene Schipper
Volg me


Berichtje? Prima..