Facebook reviews zichtbaar in zoekresultaten Google

 

Reviews op Facebook zijn over het algemeen waardevol omdat deze door ‘echte’ mensen geschreven zijn. Het probleem was altijd dat je deze behalve op Facebook zelf nergens terug zag.

Tot nu… reviews op Facebook zijn vanaf nu ook zichtbaar in de zoekresultaten op Google!

Facebook review zichtbaar in Google zoekresultaten

Eén zoekopdracht in Google geeft als resultaat 3 websites met een beoordeling. Het lijkt mij dat dit zeker bijdraagt aan de betrouwbaarheid hiervan.

Facebook reviews gaan dus belangrijker worden.

Het advies is om zeker voor Google, Facebook en specifieke sites voor een branche actief bezig te zijn met het krijgen van reviews. Geen idee hoeveel reviews je hebt voor je Facebook pagina?

Via het tablad recensies op je Faceobook pagina zie je het aantal recensies en kun je deze ook bewerken.

Facebook recensies bekijken

 

Klik op ‘RECENSIES’ om de recensies te bekijken en te bewerken.

Je ziet een overzicht van het aantal recensies en hoeveel sterren er gegeven zijn. Zoals je ziet kan ik er op de Facebook pagina van Fidene nog wel een paar gebruiken 😉

Facebook recensies overzicht

Als in het overzicht van alle reviews kijkt zie je wie een recensie gegeven heeft, welk commentaar daar eventueel bij geplaatst is, hoeveel sterren gegeven zijn en hoeveel recensies deze persoon in totaal gegeven heeft.

Overzicht recensies Facebook

Recensies verwijderen van Facebook

Is het mogelijk om een geplaatste recensie te verwijderen van Facebook? Nee… dit is niet mogelijk omdat het een bericht van een ander betreft. Wel kun je deze recensie rapporteren naar Facebook door te klikken op ‘Ik vind deze recensie niet leuk’.

Facebook recensie verwijderen

Recensies een toegevoegde waarde met één nadeel

Recensies op een pagina zijn een toegevoegde waarde omdat anderen kunnen zien wat de waarde is van een pagina of in ieder geval daar een globaal inzicht in kunnen krijgen.

Nadeel is dat de gegeven recensies niet op de tijdlijn van de persoon worden geplaatst waardoor ik bijvoorbeeld niet direct zie waardoor interactie hierover niet plaats kan vinden. Dit zal overigens ook de reden zijn van Facebook om dit niet te doen…

[fb_button]

Rene Schipper
Volg me


Berichtje? Prima..