5 Handige Facebook functies die haast niemand gebruikt

Facebook functies waar je ongetwijfeld wel eens van gehoord hebt maar niet gebruikt en ook niet meer weet waar je ze kunt vinden maar… wel erg handig zijn.

#1 Opslaan van een link vanuit het nieuwsoverzicht

Je scrollt door het Facebook nieuwsoverzicht en ziet een linkje staan welke interessant lijkt maar je wilt dit later doorlezen. Grote kans dat als je dit later op de dag wilt gaan doen je de update en dus het linkje niet meer terug kunt vinden… De oplossing biedt Facebook; je kunt een link opslaan om later terug te lezen.

Facebook optie save link bewaren

Je kunt daarna de opgeslagen link of update terug vinden in je Facebook menu onder ‘Saved’.

#2 De ‘See First Option’ om berichten altijd bovenaan in het nieuwsoverzicht te zien

Door EdgeRank, het algoritme van Facebook wat bepaalt wat jij te zien krijgt in je Facebook nieuwsoverzicht zie je soms niet alle updates van een pagina (of helemaal geen). Met de ‘See First’ optie negeer je dit algoritme feitelijk en bepaal jij welke updates jij altijd (als eerste) te zien krijgt. Zeer waardevol voor pagina’s waarvan jij zeker geen update wilt (of denkt te kunnen…) missen.

Stap 1; ga naar de betreffende pagina toe (die je al leuk vindt) en ga met je muis over de ‘vind ik leuk’ knop, het volgende scherm zie je:

Facebook optie see first

Stap 2; klik op ‘Posts in News Feed’ (of Berichten in Nieuwsoverzicht) en je klik in het volgende scherm op ‘See First’. Updates van deze pagina zullen altijd als eerste en bovenaan in mijn nieuwsoverzicht komen te staan.

Met Facebook See First Optie altijd alle updates van een pagina zien

#3 Gebruik van de Facebook notitie functie

De geheel vernieuwde Facebook Notitie functie (voor zowel pagina als profiel) is een mooie optie om een update te plaatsen met opmaak in de vorm van een blog. Zeker als je niet de mogelijkheid hebt om te bloggen op een eigen site is dit een mooie optie.

Mogelijkheden Facebook Notitie functie

Alle mogelijkheden over de Facebook notitie functie lees je in ‘alle mogelijkheden van de nieuwe Facebook functie‘.

#4 Zoekfunctie op de pagina

De zoekfunctie op de pagina is nieuw en daardoor nog niet veel gebruikt ;-), logisch. Je kunt met deze functie eenvoudig zoeken op een pagina naar een bericht, een mooie toevoeging aan de Facebook pagina. Je vindt deze functie linksboven op een pagina, meteen onder het logo.

Nieuwe zoekfunctie op de Facebook pagina

 

#5 Gerichter (en meer) bereik met Newsfeed Targetting

Facebook bepaalt wat anderen zien in het nieuwsoverzicht op basis van interesse, relaties en veel meer gegevens. En als jij daar een handje bij helpt wordt dit gewaardeerd door Facebook… en je kunt hierbij helpen door voor je updates vanaf de Facebook pagina aan te geven voor wie de betreffende update zeker interessant is.

In het update venster op je pagina heb je onderstaande mogelijkheid. Heb je deze niet dan moet je de instellingen (eerste tab) even nakijken, daar kun deze instelling wijzigen.

Facebook newsfeed targetting

Na het klikken van deze optie krijg je een venster met twee mogelijkheden.

Opties voor targetting in het nieuwsoverzichtGeef hier een voorkeur aan van mensen op Facebook waarvoor de update specifiek geschikt is. Facebook gaat proberen om deze doelgroep te bereiken met de update.

De andere optie bij het targetten geeft de mogelijkheid om mensen uit te sluiten, deze groep mensen krijgt de update niet te zien.

mensen uitsluiten met een Facebook updateJe kunt dit voor elke update instellen via newsfeed targetting.

Rene Schipper
Volg me


Berichtje? Prima..