Wat is digitale marketing?

Je hebt de term “digitale marketing” waarschijnlijk wel eens gehoord, maar wat betekent het eigenlijk? Kort gezegd is digitale marketing het proces van het gebruik van verschillende online kanalen om een product of dienst te promoten. Dit kan alles omvatten van social media campagnes tot pay-per-click advertising 

Digitale marketing is een brede term die veel verschillende activiteiten omvat. Hier zijn enkele van de meest voorkomende digitale marketingkanalen:

Zoekmachine optimalisatie (SEO): Het proces van het optimaliseren van een website om hoger te scoren in de resultatenpagina’s van zoekmachines (SERP’s).

Content Marketing: Het creëren en promoten van content (zoals blog posts, infographics, eBooks, etc.) om nieuwe bezoekers en leads aan te trekken.

Social Media Marketing: Het gebruik van social media platforms (zoals Facebook, Twitter, Instagram, etc.) om een product of dienst te promoten.

Pay-Per-Click Advertising (PPC): Een vorm van online adverteren waarbij bedrijven kunnen betalen om hun advertenties in de SERP’s te laten weergeven.

E-mail Marketing: Het proces van het verzenden van promotionele e-mails naar potentiële en bestaande klanten.

Zoals u kunt zien, zijn er veel verschillende activiteiten die onder de paraplu van “digitale marketing” vallen Maar ondanks de verscheidenheid hebben al deze activiteiten één ding gemeen: ze zijn allemaal bedoeld om een specifiek publiek online te bereiken en leads of verkoop te genereren 

Nu we de vraag “wat is digitale marketing?” hebben beantwoord, laten we eens kijken naar enkele statistieken die aantonen waarom het zo belangrijk is 

Waarom is digitale marketing belangrijk? 

Hier zijn enkele statistieken die aantonen waarom digitale marketing tegenwoordig zo belangrijk is voor bedrijven 

– 93% van de bedrijven zegt dat hun belangrijkste doel voor hun website het genereren van leads is (HubSpot) 

– 78% van de mensen onderzoekt een product online voordat ze een aankoop doen (Global Web Index) 

– 97% van de consumenten gaat online om lokale bedrijven te vinden (BrightLocal) 

– 80% van de internetgebruikers herinnert zich dat ze in de afgelopen 30 dagen online een advertentie hebben bekeken (Comscore) 

– 79% van de internetgebruikers zegt geen zaken meer te doen met een bedrijf als ze een slechte ervaring hebben gehad met de website (Invesp) 

– 44% van de internetgebruikers zou eerder geneigd zijn advertenties te bekijken als deze meer gepersonaliseerd waren (Nielsen) 

Zoals u ziet is digitale marketing een essentieel onderdeel van zakendoen in de moderne wereld. Als u uw doelgroep wilt bereiken en leads of verkopen wilt genereren, moet u over een solide digitale marketingstrategie beschikken. Gelukkig zijn er veel verschillende kanalen die u kunt gebruiken om uw publiek online te bereiken. De sleutel is om de juiste mix van kanalen te vinden die het beste werkt voor uw bedrijf.

Rene Schipper
Volg me


Berichtje? Prima..