Wie zijn je volgers op Twitter; analyse met ManageFlitter

Analyseer je Twitter volgers

Wie zijn eigenlijk je volgers op Twitter? Volgen deze je terug? Zijn je volgers wel actief? Vragen die niet direct inzichtelijk zijn via Twitter zelf maar met een aantal tooltjes zeker goed te achterhalen. Zelf gebruik ik ManageFlitter hiervoor; handig snel en gratis!

Wie volgt mij niet op Twitter

Weten of iemand je (terug) volgt op Twitter kan voor iemand prettig zijn om te weten. Zelf maakt het mij niet heel veel uit want ook zonder te volgen kan iemand je volgen… via een Twitter lijst. Het gegeven van volgen of niet zegt dus niet alles. Via ManageFlitter wordt mooi inzichtelijk wie je niet volgt maar de tool biedt veel meer, ook in de gratis versie.

Analyseer je volgers op je Twitter account met ManageFlitter

Om te beginnen met het analyseren van je volgers ga je naar http://manageflitter.com/ en moet je het Twitter account wat je wilt analyseren koppelen met ManageFlitter.

Connect Twitter met ManageFlitter

Connect Twitter met ManageFlitter

 

Je ziet de voortgang van het laden van je volgers, de mensen die jij volgt en de tweets van de verschillende accounts. Je zult zien dat de laatste tweet van iedere volger in beeld komt zodat je ook een beeld hebt van de volger (naast foto en andere gegevens).

Laden Tweets in ManageFlitter

Laden Tweets in ManageFlitter

 

Je komt nu in het dashboard om je Twitter account te analyseren. Aan de linkerkant zie je in je scherm de mogelijkheden staan.

Mogelijkheden ManageFlitter

Mogelijkheden ManageFlitter

De analyse mogelijkheden met ManageFlitter van Twitter

Bij alle functies zie je direct een overzicht van de Twitter accounts die in de betreffende categorie (filter) vallen. De volgende gegevens van het Twitter account zijn direct zichtbaar.

Twitter account overzicht

Twitter account overzicht

Je kunt direct het account ontvolgen via de ‘unfollow’ knop maar je ziet ook de profielfoto, accountnaam en Twitter bio en de datum (rechtsboven) van de laatste tweet. Als je met de muis op het account gaat staan zie je nog meer relevant gegevens.

Extra gegevens Twitter account

Extra gegevens Twitter account

Genoeg gegevens om te beoordelen wat je met het account wil gaan doen. En je kunt je volgers op vele manieren filteren, alle filters van de gratis versie op een rijtje:

Not following you back

Duidelijke omschrijving; deze accounts volgen je niet terug.

No profile image

Deze accounts hebben geen profielfoto (dat was er bij mij maar één)

No Dutch

Mijn account word gezien als Nederlands (en dat klopt) en ManageFlitter geeft hier als het goed is alle accounts weer die niet Nederlands zijn… als het goed is inderdaad… want dit is niet goed. Dit filter niet gebruiken!

Inactive

Welke accounts zijn inactief? Met dit filter krijg je een overzicht van accounts die de laatste 30 dagen niet zelf getweet hebben. Zegt dat wat? Dit zijn misschien niet de accounts die het gesprek aangaan maar er zijn genoeg mensen die alleen alle tweets lezen.

Fake following

Fake followers… unfollow deze mensen (gelukkig had ik er zelf niet een)

Fake followers checken

Fake followers checken

High follow ratio (Bad)

Deze groep accounts volgen meer mensen dan ze gevolgd worden.

Low follow ratio (Good)

Deze groep accounts wordt door meer accounts gevolgd dan ze zelf volgt.

Talkative

Twitteraars en accounts die actief zijn en veel tweets versturen.

Quiet

De stille twitteraars…

High influence

Twitter accounts met veel invloed; oftewel deze accounts worden door veel mensen gevolgd met invloed.

Low influence

Twitter accounts met weinig invloed.

Everyone you follow

Iedereen die jij volgt…. de gehele lijst.

Gewoon een erg handige tool om te analyseren

Een tool die je gewoon één keer per maand zou moeten gebruiken om te kijken en te checken wie je volgers zijn. Het geeft je een goed inzicht in wie je volgers zijn, wie actief zijn en of ze veel versturen.

Deze tool verstuurd geen automatische berichten, ook handig om te weten!

Volg me


Berichtje? Prima..