Hoe krijg ik volgers op Twitter?

Volgers op Twitter krijgen
Je bent al even actief op Twitter of je bent net begonnen en vraagt je af; hoe krijg ik nieuwe en goede volgers? Een vraag waar velen mee worstelen en (te) vaak zien starters op Twitter accounts met vele volgers en denken; dat wil ik ook in een paar maanden.

Uitgangspunten voor het krijgen van volgers

Volgers kun je beter niet kopen (dit is wel mogelijk) maar moet je verdienen en is zeker geen korte termijn werk. Groei gaat gestaag en zal afhangen hoe jij Twitter gebruikt en op welke manier je welke tweets plaatst. Focus je zelf op de inhoud en niet op het krijgen van volgers. Hieronder enkele basistips voor het krijgen van nieuwe volgers op Twitter.

Om volgers te krijgen en voordat je zelf accounts gaat volgen moet je de volgende basis stappen doorlopen.

  • Zorg voor een goed profiel; een goede herkenbare foto, een sluitende bio waarin je aangeeft wat je interesse is en waarover je tweets gaan en een link naar je Linkedin profiel of website.
  • Verstuur minimaal drie tweets voordat je een ander account gaat volgen. Er zijn weinig personen die iemand terug volgen als er nog geen tweets verstuurt zijn en als je in Twitter op een account klikt krijg je in eerste instantie de laatste drie tweets te zien.
  • Welke bekenden in je omgeving gebruiken Twitter? Volg eerst deze mensen en kijk wat interessant is om meer te volgen. Vraag dit ook gerust aan deze personen.

 

Bekendheid geven aan je Twitter account

Een makkelijke manier om meer bekendheid te geven aan je twitter account en je (interessante) tweets is het verspreiden van je accountnaam op andere media.

  • Stel de koppeling op Linkedin tussen Twitter en Linkedin in zodat je twitternaam zichtbaar is in het profiel (zie artikel: Hoe koppel ik Twitter aan Linkedin?).
  • Plaats een Twitter logo in je handtekening met een link naar je Twitter profiel.
  • Integreer Twitter in je website door delen via Twitter mogelijk te maken, tweets zichbaar te maken (met speciale hashtag bijv.) of gebruik de Twitter follow knoppen die je voor sites kunt aanmaken.

 

Volgers krijgen op inhoud

Je kunt volgers krijgen op inhoud; direct en in-direct.

  • Wees vriendelijk en bedank voor een retweet van een bericht van jou (wel als antwoord/mention), help anderen door vragen van je volgers te retweeten en stel zelf vragen.
  • Verstuur linkjes naar je laatste blog via Twitter om te laten zien wat je doet en hoe je denkt over bepaalde onderwerpen. Zorg dat ook deze inhoud over het algemeen aansluit bij de informatie in je bio van Twitter zodat volgers weten wat ze kunnen verwachten.
  • Verstuur met (eigen) regelmaat linkjes naar externe sites met berichten/teksten over onderwerpen die jou aanspreken of waar je een mening over hebt. Wijs volgers op de inhoud en geef je eigen (korte) tekst mee als je het bericht verstuurt.

 

Andere manieren

Er zijn nog vele andere manieren om (snel en veel) volgers te krijgen. Jij wil natuurlijk het liefst niet zomaar volgers en zeker geen volgers uit China of India als jij je volledig richt op een bepaalde regio in Nederland. Hoe het zit met de doelgroep en hoe je deze kunt vinden zal in een volgend artikel beschreven worden. Wees jezelf en blijf jezelf op Twitter en investeer in je Twitter netwerk en heb geduld!

Volg me


Berichtje? Prima..