Social Media en vakantie; bereid je voor en denk vooral na!

Social Media en een veilige vakantie; tips

De vakantietijd zit eraan te komen; weg van huis, mooi weer, lekker vrij en even geen zorgen. Wat kan er mis gaan zou je zeggen? Een heleboel eigenlijk… op de korte termijn en lange termijn.

Besef goed wat je plaatst via social media en op welke manier. Om onbezorgd de vakantie in te gaan enkele tips.

 

De manier van delen heeft de meeste impact

Algemeen is te zeggen dat je op moet passen om via social media te vertellen dat je op vakantie gaat maar doe dit zeker niet via een openbare update op Facebook. Openbaar gedeelde informatie is voor iedereen zichtbaar en vindbaar die een Facebook account heeft. Als je echt deze berichten wilt delen; kies om alleen voor je vrienden te delen.

Koppelingen tussen social media

Let ook op de verschillende koppelingen die veel mensen hebben tussen de platformen. Via een koppeling kan een Foursquare check-in als openbaar gedeeld worden op Facebook of Twitter. Zorg dat je van te voren weet hoe dit doorgestuurd wordt of maak hier tijdens de vakantie geen gebruik van. Denk hier aan diensten als Instagram en Foursquare

Taggen op Facebook

Blijf zelf controle houden over wat er gedeeld wordt over jou! Schakel de optie uit dat vrienden jou zonder toestemming kunnen taggen op foto’s en schakel de optie in dat je eerst toestemming hiervoor moet geven. Deze optie vind je hier:

 

Ga naar ‘Privacy instellingen’ Klik op ‘Timeline and tagging’
 Zet in onderstaande opties de 2e optie ‘review posts…’ en de 6e optie ‘review tags…’ op aan/on

 

Tweets versturen tijdens de vakantie

Gewoon tweets versturen tijdens de vakantie…? Ja, dat kan wel zolang je maar weet wat je stuurt en zorg dat je de locatie-service van Twitter uit hebt staan en niet iedereen aan je tweets kan zien waar je op dat moment bent. En bedenk; tweets zijn openbaar!

Pas op met vakantiefoto’s van je kinderen!

PAS OP met het plaatsen van foto’s van je kinderen op Facebook, Twitter en alle andere platformen. Onschuldig lijkende foto’s worden opgezocht en aangepast door pedofielen zoals dit artikel van de NOS zegt. Het Openbaar Ministerie heeft veel van dergelijke gewone foto’s op apparatuur van pedofielen gevonden. Als je ze plaatst, let op hoe de kinderen hier op staan en deel deze niet openbaar!!

Hiervoor geldt eigenlijk dezelfde regel; als je ze echt wil plaatsen, gebruik de optie ‘alleen vrienden’ op Facebook.

De laatste maatregelen voor de vakantie

Zorg dat buren, familie of bekenden regelmatig even bij huis kijken of er geen stokjes bij deuren staan en haal de post weg. En dat kun je weer prima vragen via social media alleen zorg er wel voor dat je de datum niet noemt…

Heb jij aanvulling hierop, plaats ze hieronder en als je er aan toe bent… een fijne vakantie!!

Volg me


Berichtje? Prima..