Je naam zó op social media; zou jij dat willen?

Action op social media
Veel bedrijven zijn nog steeds bang om het gesprek aan te gaan op social media en om überhaupt actief te worden is ook vaak nog wel iets nodig. Een veel gehoord argument als ik roep ‘laat over je praten’ is dat er alleen maar kritiek en negatieve reacties zullen komen. Terecht of onterecht?

 

Positieve berichten hebben de overhand

De meeste berichten op social media zijn positief en ook de door deze groep ondernemers bedoelde negatieve berichten hebben vaak een positieve lading. De intentie van een klacht is vaak een roep om aandacht en met goede aandacht waarbij het bedrijf zich richt op het verbeteren van zijn eigen product/dienst en het oplossen van de oorzaak komt daar vaak juist iets positiefs uit.

Het kan ook anders

Bedrijven moeten social media niet gebruiken als extra reclame kanaal; ook dat roep ik regelmatig in teksten, trainingen en workshops. Met het delen van kennis, tips, ervaringen en verhalen over je product/dienst moet je proberen te zorgen dat anderen (klanten) gaan praten over jouw product of dienst… betere reclame dan dat is er volgens mij niet.

Een merk waar dat erg goed gelukt is… Action!

Facebook pagina door fans

Al eerder in het nieuws gekomen maar nog steeds redelijk uniek in soort en grootte; de Facebook pagina van Action door een fan van deze winkelketen. Inmiddels heeft deze pagina, die opgezet is door een fan van de Action meer dan 62.000 fans en de interactie is zeer groot!

Action shoplog op YouTube

Echte fans zijn trots op de aankoop die ze gedaan hebben. Bij Action gebeurd dat zeker; zoek maar eens op Action shoplog op Youtube… Oa. de volgende video kun je dan zien! Hoe zo trots op de aankopen!

[youtube id=”HyWzM_MFJHI” width=”600″ height=”350″ autoplay=”no” api_params=”” class=””]

Betere reclame kun je niet krijgen als merk!

Volg me


Berichtje? Prima..