Nederlands als standaard taal selecteren in Linkedin

Nederlands als standaard taal in Linkedin

Linkedin is beschikbaar in het Nederlands. Voorheen kon je alle teksten al in het Nederlands plaatsen maar de instellingen bleven in het Engels staan; lastig voor velen van ons.

Hoe pas je de instellingen van Linkedin aan zodat ook jij gebruik kunt maken van het Nederlands?

 

Welke taal gebruiken op Linkedin; Nederlands of Engels?

Voor iedereen die regelmatig in de instellingen kijkt of veel wil wijzigen maar moeite heeft met het Engels is het omzetten naar Nederlands een logische keuze. Als je echter al heel vertrouwd bent met alle instellingen heeft het niet heel veel voordelen. In de Nederlandse versie zitten nog een aantal bugs; zo is Linkedin Today op dit moment nog niet zichtbaar (voor veel contacten volgens mij juist een verbetering). Wat de algemene geluiden zijn is dat het voor de zoekmachine’s niets uitmaakt of het profiel Nederlands of Engels is. Eigen testjes lijken erop te wijzen dat juist een Nederlands profiel beter wordt gevonden in Google.

Het wijzigen van deze taalinstellingen hebben geen invloed op het profiel!! Het enige wat hiermee aangepast wordt is de menu-structuur van Linkedin.

Hoe kan ik de taal wijzigen in Linkedin?

Gelukkig is het niet moeilijk om de taal te wijzigen. Je gaat in het menu van Linkedin naar je instellingen (kleine profielfoto helemaal rechtsboven).

Nederlands als standaard taal in Linkedin

 

Vervolgens klik je in het menu op ‘Language’, waarna Linkedin vraag om je inloggegevens. Vul hier je eigen wachtwoord in.

Nederlands als standaard taal in Linkedin

Vervolgens krijg je meteen een pop-up te zien met talen die je kunt kiezen, kies hier voor Nederlands/Dutch.

Nederlands als standaard taal in Linkedin

Alle instellingen en menu’s staan nu in het vertrouwde Nederlands.

Succes met linken op Linkedin!!

Volg me


Berichtje? Prima..