Linkedin layout (profiel en start) helemaal aangepast op de desktop

Een compleet nieuw ontwerp van Linkedin op de desktop, een tijd terug door Linkedin aangekondigd maar sinds afgelopen vrijdag voor bijna iedereen ook zichtbaar. Enkelen van ons kregen de nieuwe versie al een maand geleden, anderen een week geleden (waaronder ik) en velen dus afgelopen vrijdag 19 januari.

“Gesprekken en inhoud” waren de belangrijkste elementen van de transformatie naar de nieuwe layout van Linkedin op de desktop. In een blog van Chriss Pruett (Director of engineering) kwam de aankondiging dat iedereen nu de nieuwe layout zou krijgen. Pruett gaf in het blog aan dat het allemaal een stuk eenvoudiger is geworden en dat dit terug is te zien in de zeven kernen van Linkedin, Home, Messaging, Jobs, Notifications, Me, My Network en Search. Toegang tot andere functionaliteiten zoals Linkedin Learning zijn terug te vinden onder knop More.

Het is natuurlijk niet voor niets dat ik deze menu items (kernen) in het Engels schrijf. Zoals voor velen bekend krijg je nieuwe functionaliteiten eerder als je de taalinstellingen op Engels hebt staan. En dit zegt niets over de taal waarin je je profiel moet schrijven.

Linkedin nieuw design en layout 2017

De layout van de desktop en de mobiele app zijn nu grotendeels gelijk getrokken. Achter de schermen merk je wel dat er nog behoorlijke verschillen aanwezig zijn.

De wijzigingen in je Linkedin profiel

Je Linkedin profiel is een stuk korter geworden, eenvoudiger zoals Linkedin aangeeft. De wijzigingen zal ik hieronder kort uitleggen en de nadruk leggen op de punten waar je zelf invloed op hebt of kunt hebben.

Foto, Headline en Samenvatting

Je foto staat nu centraal boven je profiel, meteen boven je headline en wordt als een ronde foto zichtbaar voor anderen. De headline is geen afgekorte regel meer zoals in het oude profiel maar geheel zichtbaar. Daaronder staan laatste opleidingen, omgeving en aantal connecties.

De samenvatting heeft een geheel nieuwe plek gekregen. Was deze voorheen zichtbaar als een aparte sectie is deze nu in het nieuwe design onderdeel van het bovenste gedeelte en zijn alleen de eerste zinnen zichtbaar.

Linkedin nieuw profiel samenvatting#Linkedin #tip De eerste regel moet meteen iets over je zeggen en nieuwsgierig maken om verder te lezen. Let ook op spaties.

[easy-tweet tweet=”#Linkedin #tip Controleer je samenvatting op spaties en maak nieuwsgierig in de eerste 2 regels!” user=”fidene”]

Your Posts & Activity / Activiteit

De sectie hieronder laat je activiteit op Linkedin zien. Als dit leeg is… updates plaatsen op Linkedin! 😉

Als je wel updates hebt geplaatst dan zie je hier je je laatste updates, likes en andere activiteiten op Linkedin.

Experience / Ervaring

Het onderdeel waar nog het minste is aangepast. Er gingen geruchten dat het toevoegen van de media zou verdwijnen maar niets lijkt minder waar, deze is nog steeds aanwezig en zelfs iets mooier en beter gemaakt.

[easy-tweet tweet=”Het is nog steeds mogelijk om media toe te voegen aan een positie in het nieuwe #linkedin profiel”]

Bij mij zijn standaard vijf banen van de afgelopen jaren zichtbaar. De eerdere werkgevers zijn niet direct zichtbaar, hiervoor moet de knop ‘See more positions’ worden geklikt (sorry HP, Dviato en ISS…).

Featured Skills & Endorsements

Dit ziet er compleet anders uit in deze nieuwe layout van Linkedin! Kijk naar een profiel en je ziet alleen de bovenste drie skills! In de oude versie zijn dit tien skills die direct zichtbaar zijn. Ook zie je slechts één contact van die persoon als foto, de andere personen die je een waardering hebben gegeven zijn zichtbaar als ‘xx more connections’.  Je kunt de volgorde van de de skills wel makkelijk aanpassen.

Wat wel compleet ontbreekt is een goede manier om je skills te bewerken. Er is GEEN mogelijkheid meer om je skills, of een bepaalde skills helemaal te verbergen of te verwijderen! Het is alleen mogelijk om de gegevens endorsements voor een bepaalde skill aan te passen of te verbergen.

Recommendations

Het grote verschil met de vorige layout van Linkedin is dat alle recommendations nu onder elkaar staan en niet meer per functie zichtbaar zijn.

Aanpassen en de plek van de Contact gegevens op Linkedin

Ook je contact gegevens op Linkedin hebben een nieuwe plek gekregen. Deze zijn nu terug te vinden aan de rechterkant van je profiel. Dat is ook de plek waar je deze kunt bewerken.

Linkedin contactgegevens aanpassen

Als je op ‘See more’ klikt krijg je alle contactgegevens te zien. En je kunt ze hier dus ook direct wijzigen.

Linkedin contactgegevens wijzigen

[cm_ad_changer campaign_id=”3″]

Naast het profiel is er nog een heleboel anders geworden op Linkedin, eigenlijk alles!

Niet alleen je Linkedin profiel is behoorlijk op de schop gegaan, ook het nieuwsoverzicht en andere onderdelen zijn behoorlijk aangepast. Een kleine opsomming van een aantal veranderingen.

Alleen de eerste twee regels in een Linkedin update zijn zichtbaar

Als je nu een nieuwe update plaats op Linkedin zijn alleen de eerste twee regels zichtbaar, daarna zal de tekst worden afgebroken door ‘lees meer’.

Linkedin update alleen 2 regels zichtbaar

Je moet dus nog meer in de eerste woorden of regel de lezer triggeren om verder te lezen of de link aan te klikken.

Delen van een YouTube of Vimeo video

Voorheen was het zo dat als je een YouTube of Vimeo video (link) als update met je netwerk deelde, deze video direct in het nieuwsoverzicht werd afgespeeld. Er is zelfs een aparte privacy instellingen op Linkedin waar je hiervoor kunt kiezen.

Maar…. dat automatisch afspelen gebeurd niet meer! Sterker nog; een YouTube en een Vimeo link wordt op dit moment geopend als een gewone link naar een andere website. Je opent dus na het klikken gewoon YouTube of Vimeo.

YouTube link als Linkedin update plaatsen

Meer inzicht in hoe vaak een update gezien is

Linkedin heeft gegevens toegevoegd aan Linkedin met informatie hoe vaak een update bekeken is en wie deze update bekeken hebben. Je ziet geen namen maar je zou ze wel kunnen herleiden als jij je netwerk een beetje kent.

Als je op de homepagina van Linkedin staat zie je links bovenaan je eigen profielinformatie (met één klik ben je op je eigen profiel) en daaronder zie je hoe vaak je profiel bekeken is en wat het bereik is van je updates. Als je op deze onderste optie klikt krijg je je updates te zien met onderaan een aantal views. Klik daarop voor meer informatie.

Linkedin statistieken bij een udpateNa het klikken op meer gegevens zie je het volgende:

Statistieken bij een Linkedin updateBest nuttig om te zien welke bedrijven je update het meest zien en welke soort (titel) mensen. Ook kun je goed in de gaten houden of er meer mensen uit je eigen netwerk of meer uit het 2e graads netwerk je update zien.

Persoonlijk uitnodigen op Linkedin eindelijk aangepast

Ja…!! Het maken van een persoonlijke uitnodiging op Linkedin is weer wat eenvoudiger gemaakt en komt nu helemaal overeen met de manier van uitnodigen via de mobiele app.

Ga je naar “My Network” in het menu van Linkedin dan zie je daar contacten die jij ‘mogelijk kent’. Klik je hier op verstuur je nog steeds een onpersoonlijke uitnodiging zoals altijd al het geval is.

Linkedin persoonlijk uitnodigen nieuwe manier

Klik je echter eerst op het profiel van iemand dan gaat het wel anders…

Linkedin persoonlijk uitnodigen desktop

Klik in het profiel op ‘Connect’ en je krijgt een nieuwe melding te zien.

Persoonlijk uitnodigen Linkedin desktop nieuwEn inderdaad… wat Linkedin zegt; het is veel beter, persoonlijker en socialer om een persoonlijke uitnodiging mee te sturen. Kleine moeite, groot plezier… want die eerste indruk kun je maar één keer maken toch?!

Exporteren van contacten, is dat nog mogelijk?

Er waren de nodige geruchten nadat Linkedin bekend had gemaakt dat er een nieuwe layout van Linkedin zou komen. Eén van die geruchten was dat je in de nieuwe versie geen export meer kon maken van je contacten.

Niets is minder waar… dit kan nog steeds. Als heeft Linkedin deze optie wel een beetje verborgen. Je komt er op de volgende manier:

  • Klik op ‘My Network’
  • Klik linksboven op ‘See all’ onder ‘Your Connections’
  • Klik rechtsboven op ‘Manage imported contacts’
  • Rechts onder ‘Advanced Options’ staat ‘Export Contacts’, klik daarop
  • Log opnieuw in op Linkedin
  • Klik op de knop om de bestanden te mailen. Je krijgt onmiddellijk een aantal bestanden opgestuurd, waaronder een CSV bestand met al je connecties.

Eenvoudiger berichten versturen vanaf Linkedin

Linkedin wil met de nieuwe opzet duidelijk een poging doen om meer gesprekken met je contacten te krijgen. Rechtsonder is heel prominent een optie voor ‘Messaging’ zichtbaar.

Klap het venster uit door het ‘-‘ aan te klikken. Je ziet alle gesprekken die je al hebt gehad. Klik op het schrijven icoontje in het venster en je start heel eenvoudig en direct een nieuw gesprek met één van je contacten op Linkedin.

Volg me


Berichtje? Prima..