Filteren van updates in Linkedin; wat doet het en hoe werkt het.

Updates Linkedin filteren

Het openingsvenster van Linkedin, waarin alle updates uit en van je netwerk staan kan in de loop van de tijd onoverzichtelijk worden doordat steeds meer contacten de update mogelijkheid beter gaan gebruiken.

Hoe kun je filteren in dit overzicht en hoe kun je de gegevens aanpassen die zichtbaar zijn?

Update regel op Linkedin

In een eerder artikel heb ik al aangegeven dat je met Linkedin op een goede manier online aandacht kunt geven aan je netwerk. Via ‘All Updates’ op de homepagina van Linkedin kun je zien wat de activiteiten zijn van je contacten en hier via ‘like’ of ‘comment’ op reageren. De stroom aan berichten via dit Update scherm is echter groot… hoe kun je hier weer orde in krijgen zodat je de juiste berichten ziet?

 

Twitter koppeling met Linkedin

Sommige leden van Linkedin hebben hun Twitter account gekoppeld aan Linkedin. Er zijn twee manieren om deze accounts te koppelen wat ik beschreven heb in een eerder artikel; alle tweets worden doorgezet naar Linkedin of alleen de tweets met #in of #li worden doorgezet.
Met de introductie van de follow knop in het Linkedin profiel is het een stuk eenvoudiger om je contacten te volgen op Twitter. Nadeel is direct dat als een contact alle tweets rechtstreeks doorstuurt naar Linkedin jij deze berichten dubbel ziet als je de persoon ook volgt op Twitter. Niet leuk en meestal gaat dit irritant worden.

 

Filteren updates op de Linkedin startpagina

Het is mogelijk om handmatig te filteren op de updates die je wilt zien. Via de knop ‘more’ in onderstaand scherm krijg je de mogelijkheden van updates te zien.

Op deze manier kun je in één overzicht de updates zien waar jij op dat moment naar op zoek bent.

 

Standaard instellingen aanpassen

Het is ook mogelijk om standaard een aantal updates weg te laten of juist wel te laten zien.Ga naar de instellingen van Linkedin via onderstaande knop.

 

Klik hier op ‘Settings’

Ga naar het tabblad ‘Account’ en klik op ‘Customize the updates you see on your home page’. Het volgende keuze venster komt in beeld.

Pas deze waarden geheel naar je eigen voorkeuren aan zodat je update scherm weer overzichtelijk is en je echte aandacht kunt geven aan je netwerk.

 

Kan ik ook updates blokkeren?

Ja, dat kan binnen Linkedin. Als je echt vind dat iemand teveel updates plaatst of je ziet dubbele berichten (linkedin/twitter) dan kun je een contact ook blokkeren. Dit doe je door in het update scherm naar de update van de persoon te gaan en in dat bericht naar rechtsboven te gaan. Daar zal de knop ‘hide’ tevoorschijn komen. Als je dit inklikt zul je de updates van die persoon niet meer zien in je update scherm. Het contact zelf zal hier niets van merken overigens.

 

Als je hide actie weer ongedaan wil maken kan dat natuurlijk ook. Ga daarvoor weer naar ‘instellingen’, ‘account’ en naar ‘Customize the updates you see…’ en klik op het tweede tabblad ‘hidden’. Klik op ‘Show updates’ om het (tijdelijk) niet zichtbaar laten zijn van de updates van deze contacten ongedaan te maken.

Volg me


Berichtje? Prima..