GooglePlus, inzichten in een nieuw social netwerk deel 2

Google Plus inzichten in een nieuw netwerk
Sinds de introductie zijn er volgens cijfers zo’n 25-40 miljoen mensen die GooglePlus nu gebruiken. Nog geen vergelijking met de 750 miljoen leden van Facebook maar als je de groei in de eerste 4 weken ziet is dit onovertroffen! Hoe komt dit en wat gebeurd er op GooglePlus en wat kun jij er mee doen?

Sterke groei

De sterke groei van GooglePlus in de eerste weken kan heel goed komen door juist de andere sociale netwerken als Facebook en Twitter. Deze twee platformen vormen ook in andere gevallen vaak het nieuws en volgen het nieuws. Facebook en Twitter hadden deze extra exposure in het begin natuurlijk niet dus is het vergelijk van de aantallen niet helemaal eerlijk. Nieuwe platformen die de aandacht weten te krijgen de eerste weken zullen via deze media veel aandacht blijven krijgen.

Wie maken er nu gebruik van Google+?

Het is op dit moment geen probleem om volgers te krijgen op GooglePlus, zelf heb ik op dit moment ook al een behoorlijk aantal mensen die ik volg. Waarom? Pure nieuwsgierigheid om te kijken wat ze schrijven over GooglePlus. Je kunt een dergelijk platform natuurlijk op veel manieren gebruiken en hoe ik het nu zie is dat de meeste ‘Goops’ of ‘gplussers’ praten over… jawel G+. In het begin wel interessant omdat ik zelf ook graag meer (eigenlijk alles) wil weten over GooglePlus maar de laatste week merk ik dat ik minder vaak inlog op GooglePlus. Er worden zo weinig persoonlijke zaken gemeld en als dat wel gebeurd zie je dat daar niet op gereageerd is. Niet erg want dat betekend gewoon dat er geen/weinig interesse voor dat onderwerp is. Ik weet niet of jouw vrienden al op GooglePlus zitten… bij mij niet in ieder geval. Sommigen hebben wel een account aangemaakt maar omdat het merendeel van die vrienden nog op Facebook zit posten ze daar de updates natuurlijk. Je wil wel graag dat de berichten gelezen worden… en nog liever dat men gaat reageren.

Uiterlijk

Het eerste overzicht en de werking van de knoppen en menu van GooglePlus is prettig maar als je wat aan het scrollen en lezen bent vallen een aantal zaken op die ik zelf niet als prettig ervaar.

  • De verschillende foto’s en video’s hebben allemaal een verschillend formaat wat het beeld niet rustiger maakt. Ook zijn deze in de meeste gevallen vrij groot. Persoonlijk vindt ik het prettiger hoe Facebook dit heeft opgelost door alle uploads automatisch te resizen naar één hetzelfde formaat. Als je daarna op de foto/video klikt krijg de vergroting (normaal formaat) te zien.
  • Tijdens het lezen komt het vaak voor dat je beeld plotseling naar beneden gaat… een nieuwe update… Daar zit ik niet op te wachten op dat moment, ik was een artikel aan het lezen. Dit mag ook rustiger.

Voordelen

Voor de hang-outs en in iets mindere mate de Sparks zie ik veel toekomst! Geweldig om met een aantal vrienden direct een video-sessie te houden; goede kwaliteit, binnen bereik en mogelijk voor een breed publiek. Zie vrouwen die nu nog vaak in de avond bellen met vriendinnen zo een hele avond in een Hang-out zitten te kletsen.

Kringen

De al meer besproken kringen in GooglePlus zien er mooi uit en het plaatsen van personen in (meerdere) kringen werkt goed. Wat je op dit moment vooral ziet is dat personen alles naar alle kringen (public) posten.

Volgers vs. vrienden

De meeste leden van Facebook hebben een beperkt aantal vrienden, veel minder dan op Twitter. De verwachtingen zijn juist dat een boel leden van Facebook over stappen op GooglePlus maar dan zal deze groep wel aan iets moeten wennen… het aantal volgers. Binnen mum van tijd heb je in Google een zeer groot aantal volgers. Dit zou wel eens een gevoel aan deze nieuwe mensen kunnen geven dat Google+ niet de juiste plek is voor ze.

Conclusie

De afgelopen twee weken merk ik zelf dat ik steeds minder inlog op GooglePlus en ook mijn belangstelling neemt op dit moment af. Denk niet dat dit meteen iets zegt over het product maar wel over de acceptatie van het product; de aanwezig mensen bepalen toch de kwaliteit van het netwerk. Ik ben benieuwd naar de ontwikkelingen, zeker nu op GooglePlus wel de eerste games te spelen zijn.
Als je nog een uitnodiging wilt hebben… laat het even weten. Misschien gaat het met jou leuker worden.

Volg me


Berichtje? Prima..