Verbeterde statistieken bij Facebook updates met video

Verbeterde statistieken bij Facebook updates met video

Facebook statistieken voor normale updates geven al veel interessante gegevens terug aan de beheerder van de pagina maar met de nieuwe statistieken voor video updates doet Facebook daar een (optimaal) schepje bovenop. Tijd om meer eigen video’s te gebruiken in updates!

 

Verschil tussen een Facebook video en een YouTube video

Een YouTube video die als link geplaatst is in een Facebook update wordt door Facebook gezien als een link en zo ook getoond in de statistieken. Je krijgt hier na plaatsing te zien hoe vaak deze update gezien is, het aantal likes, comments en shares en het aantal clicks.

Facebook gaat eigen content steeds meer waarderen en belonen! Een Facebook video kreeg altijd al meer bereik dan een YouTube link als update en daar komt nu een ander groot voordeel bij; extra statistieken over de video.

 

Extra statistieken voor een Facebook video

Je krijgt met de nieuwe statistieken een heel mooi inzicht in hoe de video bekeken is; wanneer haken kijkers af of kijken ze de hele video?

In de afgelopen week heb ik twee updates met een video geplaatst; Eén update op de Facebook pagina van Fidene en één update op de pagina van een klant waar met een advertentie gericht extra bereik is behaald. De onderstaande gegevens uit de statistieken geven een goede indruk welke inzichten je nu krijgt bij een Facebook update met een video, zowel met betaalde als niet betaalde updates.

De verbeterde statistieken voor een geplaatste video

De eerste statistieken zijn nog dezelfde als voor een normale update met dezelfde soort gegevens. Voor een video was het altijd al mogelijk om te zien hoeveel mensen op Facebook de update gezien hadden en hoeveel er op ‘Clicks to Play’ klikten. Meestal worden er op de pagina van Fidene serieuze zaken gedeeld en deze video was ook daarin wel anders, dat vond één iemand waarschijnlijk niet leuk; één ‘vind-ik-leuk’ minder voor de pagina…

De update met de video:

Facebook video statistieken

 

Interessant gaat het echt worden als je klikt op het tweede tabblad ‘Video’ in de statistieken voor de update. Je ziet het volgende overzicht van detail gegevens over je geplaatste video.

Facebook video statistieken

 

Audience Retention of doelgroeppretentie statistieken

Je ziet in dit overzicht exact hoeveel kijkers (in percentage) in welke seconde van de video afhaakt met het kijken. Als je klikt op het moment zie je in het beeld eronder ook nog welk moment in de video dat is. Is het net het moment dat jij in beeld komt? Zeer waardevolle informatie over je geplaatste video op Facebook!

Facebook video statistieken

 

Wie van je kijkers bekijkt de video 3 seconden of langer?

Volgend overzicht geeft aan hoeveel kijkers langer dan 3 seconden kijkt en ook hoeveel unieke kijkers dit zijn. Duidelijk dat het intro van een video zo goed moet zijn dat het de kijker meteen doet besluiten om verder te kijken.

Facebook video statistieken

 

Wie kijkt je video helemaal af?

Facebook kijkt niet wie je video tot het einde afkijkt maar gebruikt hier de 95% passage voor. Wel zo eerlijk omdat in veel video’s de laatste seconden aftiteling zijn; hierdoor worden je statistieken nog waardevoller.

In onderstaand voorbeeld zie je dat (in totaal) 133 kijkers de hele video hebben afgekeken (voor 95%), dit vergeleken met het totaal aantal startende kijkers is dit een percentage van 86%.

Facebook video statistieken

 

Gesplitste statistieken voor betaalde weergave

Maak je gebruik van de mogelijkheid om je updates meer aandacht en bereik te geven via een advertentie dan worden deze gegevens apart getoond in de statistieken. Onderstaande gegevens zijn van een andere video dan in het bovenstaande voorbeeld.

Je ziet de verschillen in organische weergave van de video en de betaalde weergave. Zeker als je weet welke doelgroep je geselecteerd hebt voor deze betaalde weergave kan dit mooie inzichten geven in de duidelijkheid en doel van de video.

Facebook video statistieken

 

En ook bij de video views tot 95% is deze zelfde splitsing tussen organisch en betaalde views mooi inzichtelijk gemaakt.

Facebook video statistieken

 

ROI: Facebook statistieken geven je echt waarde aan je video

Deze video statistieken zijn erg waardevol en geven het werkelijke beeld van de waarde van de video. Het is altijd goed te horen van anderen hoe je video ontvangen is maar hoe kijken mensen er naar die je niet spreekt? Met deze nieuwe Facebook statistieken wordt eigen content en zeker eigen video nog waardevoller.

Benieuwd wat je van deze nieuwe mogelijkheid vindt, ik hoor het graag in onderstaande reacties en delen en liken mag uiteraard. Ook als je vragen hebt mag je deze altijd via een reactie plaatsen.

Volg me


Berichtje? Prima..