Tips om je Facebook Video ‘viraal’ te laten gaan

Digitale video zal niet zomaar meer verdwijnen maar wordt nog steeds populairder en meer bekeken dan de jaren hiervoor. Via social media zijn er twee belangrijke platformen die zorgen voor distributie van de video; YouTube en Facebook. YouTube is al jaren een belangrijke verspreider van video en Facebook is daar de laatste jaren bij gekomen. Begin 2018 werden er elke dag 8 miljard video’s bekeken op Facebook… elke dag!

Maar het organisch bereik op Facebook daalt de laatste jaren en ook een geplaatste video op Facebook voelt dit. Hoe kunnen we zorgen dat een Facebook video nog steeds veel bereik krijgt en misschien zelfs wel viraal gaat (als is dat laatste voor het grootste deel afhankelijk van de echte inhoud).

Facebook zal de competitie met YouTube maar wat graag aan gaan en hierdoor ook vol op video willen inzetten. Als jij als bedrijf succes wilt hebben met een video op Facebook werkt dezelfde tactiek als op YouTube niet… je zult echt Facebook specifieke dingen moeten doen wil je kans maken op een enorme hoeveelheid views…

infographic facebook videoInfographic origineel geplaatst door Nohatdigital

#01 Upload video direct op Facebook

Lijkt me duidelijk; een link naar een Vimeo of YouTube video zal op Facebook minder bereik krijgen! Facebook geeft niet graag verkeer door naar één van zijn eigen concurrenten. Gemiddeld presteert een video direct op Facebook geplaatst 135 % beter dan een linkje naar een video op een ander platform.

#02 Gebruik de Uitgelichte video op de Facebook pagina

Je kunt video op je pagina organiseren en gebruik maken van de uitgelichte video op je pagina (of featured video). Deze staat bovenaan de lijst van video’s en zal bij een bezoek aan de pagina direct opvallen.

#03 Maak gebruik van afspeellijsten

In het onderdeel video (https://facebook.com/paginanaam/videos/) kun je ook afspeellijsten van je Facebook video samenstellen. Speelt iemand een video af en is deze afgelopen dan start meteen de volgende… handig!

#04 Upload je video als cover afbeelding

Geeft attentiewaarde aan je video maar moet wel goed zichtbaar zijn in deze andere afmetingen en wordt ook niet meegeteld in het bereik.

#05 Push je video extra met een kleine campagne

Heb je een goede video en je wilt dat deze viraal gaat? Vergroot de kans hierop door deze voor een klein bedraag bij de juiste doelgroep en met het juiste doel (views!!) te promoten binnen Facebook. Als je dit meteen na publicatie doet kan dit er voor zorgen dat een video sneller en beter bekeken gaat worden na daarna omdat Facebook de kijkcijfers van deze groep wel meeneemt.

#06 Maak een thumbnail waar anderen niet onderuit kunnen

Een mooie opvallende thumbnail… logisch… die valt meer op en zal vaker op geklikt worden dan een slechte afbeelding.

#07 Maak je video niet te lang (en ook niet te kort…)

Langere video’s mag je plaatsen op YouTube… de kortere versie plaats je op Facebook. Direct… geen intro, meteen beginnen… meteen knallen! De meest populaire video’s op Facebook zijn video’s met een lengte van 1.30.

#08 Embed de video

Verhoog de kans op een groter organisch bereik door deze te embedden in blogs of andere webpagina’s.

#09 Maak je video vierkant

Vierkante video is bewezen beter op Facebook en je hebt gewoon bijna 44% meer beeld met een vierkante video te vullen dan met een standaard liggende video.

#10 Maak een video die ook binnenkomt zonder geluid

Heel veel mensen bekijken een video op Facebook zonder geluid. Zorg er dus voor, wil je extra bereik krijgen, dat je video ook duidelijk is zonder geluid! Zorg met de juiste ondertiteling in je Facebook video ervoor dat je boodschap duidelijk is, mensen blijven kijken, anderen ook gaan kijken en je video steeds meer views krijgt…. en misschien wel viraal gaat.

Succes!

Volg me


Berichtje? Prima..