Stappenplan voor migratie van een Facebook profiel naar een pagina

Stappenplan migratie Facebook profiel naar pagina

Welke stappen moet je doorlopen om een persoonlijk profiel te migreren naar een zakelijke pagina. Als je deze stappen niet goed of volledig doorloopt dan is het mogelijk dat je later tegen problemen aan loopt.

Wat gebeurd er bij een migratie van een Facebook profiel?

Bij de omzetting van een profiel naar een pagina worden alle vrienden omgezet naar mensen die de pagina leuk vinden. Alle updates van het profiel verdwijnen (wel te downloaden en later te gebruiken).

In deze beschrijving is er vanuit gegaan dat je ook een eigen personlijk profiel hebt (als persoon).

#1 Login gegevens van het profiel

Het klinkt logisch maar vaak is iemand automatisch ingelogd op zijn persoonlijke profiel. Weet zeker dat je de juiste inloggegevens hebt.

#2 Pas de naam/titel van het profiel aan

Zorg dat je de juiste naam in het profiel zet, zoals deze straks ook moet zijn bij de nieuwe pagina. Na stap #4 zullen alle vrienden van het profiel als ‘liker’ op de pagina staan. Zijn dit er meer dan 200 dan is het niet meer mogelijk om je naam van de pagina aan te passen.

#3 Download informatie van het profiel

Ga in het menu naar ‘Account instellingen’ en kies onderaan voor ‘download archief’ om de gegevens van de updates te downloaden zodat je deze informatie later weer kunt gebruiken. Je krijgt een mail als dit archiveren klaar is en kan afhankelijk van het aantal updates en hoeveelheid informatie enige tijd duren.

Je kunt deze stap overslaan als je de huidige updates niet meer wilt terug zetten. Wel is het dan te adviseren om bepaalde afbeeldingen en filmpjes op te slaan om later opnieuw te kunnen gebruiken.

#4 Migratie van profiel naar een pagina

Als het archief gemaakt is en de naam goed staat kun je starten met de daadwerkelijke migratie. Hiervoor ga je naar https://facebook.com/pages/create.php?migrate

Kies een categorie ga akkoord met de voorwaarden. De eerste stappen zijn exact hetzelfde als bij het aanmaken van een nieuwe pagina. Check de informatie hierover.

#5 Pagina inrichten in eigen huisstijl en branding

Voeg een goede profielfoto, cover afbeelding toe aan de pagina en plaats het eerste bericht.

#6 Content van het profiel terugzetten

Als je oude informatie terug wilt zetten kan dat nu. Gebruik hiervoor de optie om de updates te ‘hiden van de newsfeed’ om overlast aan bij de personen die de pagina leuk vinden te voorkomen.

#7 Beheerder toevoegen

Voeg jezelf als beheerder toe zodat je vanaf dit punt weer vanuit je eigen persoonlijke account kunt werken.

Volg me


Berichtje? Prima..