Playlist en Featured Video mogelijkheden op je Facebook Pagina

Playlist en Featured Video op Facebook Pagina

Video op Facebook doet het al heel goed en nu komt Facebook met nog meer opties om video’s meer aandacht te geven op je pagina met een Playlist en een Featured Video, die altijd prominent bovenaan staan in je Video Tab op je pagina.

Notitie : deze optie is op dit moment beschikbaar voor beheerders met Engelstalige (US) taalinstellingen. Heb jij Nederlandse taalinstellingen en zie je deze optie ook? Wil je dat dan even laten weten. Bedankt!

Melding Facebook over ‘Organize and Display Your Videos’.

Vaak komen aankondigen via officiële kanalen zoals de Facebook Newsroom. Deze aankondiging kwam echter gewoon via de Facebook pagina als een melding boven aan de pagina.

Extra mogelijkheden video op de Facebook pagina

De extra opties die achter deze melding zit zijn er twee; Featured Video op de homepage van je Facebook pagina en de mogelijkheid om een playlist/afspeellijst te maken en te tonen aan de bezoekers van de Video Tab op de Facebook pagina.

Featured Video op je Facebook pagina

Je hebt één bijzondere video die staat voor je bedrijf die je al hebt geplaatst als update op je Facebook pagina maar het liefst wil je deze tonen aan iedereen die je Facebook pagina bezoekt. Dat kan nu; je kunt met deze nieuwe optie een video selecteren die altijd zeer prominent bovenaan staat in je Video overzicht op Facebook en tevens is deze video te zien in de pagina info in de linkerbalk van je Facebook pagina.

Extra mogelijkheden video op Facebook pagina

Klik op de melding of als je de melding niet hebt gekregen (mits je deze optie al hebt…) ga naar het video onderdeel op je pagina (https://facebook.com/fidene/videos) en klik daar op de melding om een Featured Video toe te voegen.

Je krijgt het overzicht te zien met alle video’s die je geplaatst hebt en je kiest de meest geschikte video.

 

Kiezen van een Featured Video op Faceboook

Klik op ‘Add Featured Video’ om je video toe te voegen. Je zit nu een prominent video bovenaan staan in het tabblad Videos.

 

Kiezen van een Featured Video op Faceboook

 

Ook is deze video te zien in het About onderdeel aan de linkerkant van je pagina.

Video in About onderdeel Facebook pagina

Een mooie nieuwe optie om meer aandacht te geven aan je video’s op Facebook.

 

Video playlist of afspeellijst toevoegen aan de Facebook pagina

Je kunt nu ook een playlist maken zodat bezoekers bepaalde video’s (in een serie) achter elkaar kunnen bekijken, net als bij een YouTube kanaal.

Klik op de melding die in het Video overzicht op je pagina staat.

Video playlist toevoegen op Facebook pagina

Je kunt als eerste een naam voor de playlist of afspeellijst aanmaken en je vult de beschrijving in.

 

Beschrijving en informatie video playlist Facebook

Je kiest voor next/volgende en je krijgt een scherm waarin je de video’s kunt kiezen die in de playlist moeten komen te staan.

 

Beschrijving en informatie video playlist Facebook

Klik op next/volgende om de geselecteerde video’s te zien en eventueel de volgorde aan te passen.

 

Volgorde aanpassen Video playlist Facebook

Klik op Create playlist en deze is aangemaakt.

Video op Facebook is hot

Je ziet steeds meer video in je nieuwsoverzicht op Facebook… en nu kun je met deze opties hier ook optimaal van profiteren met een Facebook pagina. En de makers van bedrijfsvideo’s zullen hier ook zeker blij mee zijn; eindelijk alle video’s in een mooi overzicht.

Volg me


Berichtje? Prima..