De mogelijkheden van de nieuwe Facebook like box op je site

Mogelijkheden Facebook Like box Page plugin

Facebook zet het mes in de Facebook like box! Vanaf 23 juni 2015 is de oude format niet meer te gebruiken op je website en moet worden vervangen door de Facebook Page plugin. En met de nieuwe plugin komen er ook een paar nieuwe opties.

Waarom een Like box op je website plaatsen?

Bezoekers lezen een interessant artikel op je website en zoeken een manier om op de hoogte te blijven van dit nieuws of onderwerp. De bezoeker heeft een Facebook profiel (daar zijn er tenslotte maar 9,4 miljoen van in Nederland) en jij geeft de simpele mogelijkheid hiervoor door een simpele mogelijkheid van een like knop. Via de like box ziet de bezoeker meteen wat voor soort pagina het is. En het draag natuurlijk ook bij aan je complete branding.

De nieuwe Facebook Page Plugin op je website plaatsen

Om de Like box zichtbaar te laten blijven en de nieuwe mogelijkheden te kunnen gebruiken moet je de code voor deze plugin aanpassen op je website. Doe dit in ieder geval voor 23 juni omdat op deze datum de oude like box komt te vervallen!

Ga naar https://developers.facebook.com/docs/plugins/page-plugin en vul in de ‘Facebook Page URL’ de url voor je eigen Facebook pagina. Je kunt de breedte en hoogte van de uiteindelijke plugin hier ook direct instellen. De basis plugin is nu klaar. Als je op ‘Get Code’ klikt krijg je de code te zien die je op je website moet plaatsen op de plek waar je de plugin zichtbaar wilt maken.

De mogelijkheden van de nieuwe Facebook Page plugin

Facebook wil steeds meer jouw persoonlijke nieuwsoverzicht zijn en past hierop ook de like box op aan. De volgende opties zijn beschikbaar in de Facebook page plugin:

  1. Je kunt de coverafbeelding verbergen. Dit is niet aan te raden omdat een belangrijk stuk branding verloren gaat. Alleen als het echt heel storend is op je website zou ik hier voor kiezen
  2. Je kunt ervoor kiezen om profielfoto’s van vrienden (van de persoon die de site bezoekt) zichtbaar te laten zijn of niet.
  3. Je kunt de gehele tijdlijn van je Facebook pagina zichtbaar maken in de plugin. Je kunt op deze manier een goede indruk geven van de berichten die je plaatst.

Voorbeeld van de Facebook Page Plugin met coverafbeelding en zichtbare updates van de Facebook pagina

Fidene

 [easy-share buttons=”no” counters=0 native=”yes” show_fblike=”yes” show_plusone=”yes”]

Volg me


Berichtje? Prima..