Kies je publiek; instellingen voor gesegmenteerd updaten Facebook

Gesegmenteerd updates plaatsen voor doelgroep op Facebook

Gesegmenteerd plaatsen van updates op Facebook is voor elke pagina beschikbaar na het aanpassen van een instelling.

Hoe stel je dit, hoe werkt het, wat is nieuw en hoe kun je dit effectief gebruiken in Facebook?

Gesegmenteerd updates versturen op Facebook

Met een officiële aankondiging van Facebook werd bekend dat er voor pagina’s de mogelijkheid zou komen om updates te plaatsen waarbij je een keuze kunt maken in wie een update kan zien, niet alleen op locatie maar ook andere waarden uit de Facebook database als; geslacht, relatie en leeftijd.

Een mooie optie, zeker voor grotere pagina’s om ervoor te zorgen dat je fans niet lastig valt met updates die niet nuttig voor ze zijn. Meer relevantie in de updates en minder updates waar jij als lezer geen behoefte aan hebt. Niet voor iedereen direct van toepassing maar er zijn veel mogelijkheden te bedenken waar dit een uitkomst voor is. Je kiest zorgvuldig je publiek of je benaderd mannen en vrouwen met een aparte update.

 

Optie om gelokaliseerd te update verdwenen?

Sinds een aantal weken is op veel pagina’s de optie voor een bepaalde locatie (land en plaats) een update te plaatsen op Facebook verdwenen. Erg vervelend voor bedrijven die daar gebruik van maakten en plotseling niet meer de beschikking over hebben. Door gelokaliseerd te updaten heeft een pagina de mogelijkheid om alleen maar fans te bereiken in de omgeving van Utrecht (of elke andere willekeurige plaats) met een update over een lezing in Utrecht.

Dit kon je doen door in het update scherm op ‘openbaar’ te klikken en een selectie te maken.

 

Gesegmenteerd updaten instellen op je pagina

Het is eenvoudig om voor elke pagina de mogelijkheid om gebruik te maken van gesegmenteerd updaten in te stellen. Ga als beheerder van een pagina naar je Administratiepanel, ga naar ‘Pagina bewerken’ en klik op ‘Toestemmingen beheren’.

 

 

Onderaan deze pagina met instellingen staat de optie ‘Post privacy gating’; hé vreemd een Engelse tekst tussen alle andere vertaalde instellingen. Klik het vinkje aan en je hebt de mogelijkheid om gesegmenteerd te update op je pagina. Deze optie is voor elke pagina beschikbaar, van 5000, 100 of 2 likes (of geen) het maakt niet uit; gesegmenteerd updaten is voor elke pagina beschikbaar.

 

 

Vreemd genoeg staan de teksten nog in het Engels en is met deze nieuwe optie ook de oude optie om gelokaliseerd te updaten weer beschikbaar op je pagina.

 

Hoe werkt gesegmenteerd update op Facebook?

Als je bovenstaand vinkje hebt aangezet ziet het update venster er anders uit; een extra optie met een target/roos is beschikbaar in het venster.

 

 

Klik op de target om de gesegmenteerde updates in te stellen. In het voorbeeld is een nieuwe pagina met 0 likes gekozen.

Klik op ‘Doelgroep toevoegen’

 

 

Voeg de doelgroepen in hoe jij deze met deze update wilt bereiken.

 

 

Als je op ‘Alle locaties’ klikt zie je een pop-op verschijnen met daar een ander scherm dan de oude mogelijkheid om gelokaliseerd te updaten, hier gaat dus echt wel iets veranderen bij Facebook. De optie regio of provincie kiezen is nieuwe maar niet beschikbaar voor Nederland omdat deze gegevens niet actief gebruikt worden in Facebook in Nederland.

 

 

Klik als gewoonlijk op Plaatsen in het update scherm om het bericht daadwerkelijk te plaatsen.

 

 

Pas om met het gebruik

Er zitten wel degelijk risico’s aan om gesegmenteerde updates te plaatsen. Man en vrouw zitten beiden op de bank de updates van Facebook te lezen en zien van één pagina twee verschillende updates staan… Gebruik het goed en zorg dat de waarde van de updates voor je fans hiermee verhoogt!

Gebruik deze extra optie om nog meer waarde te geven aan de fans van je pagina. Geen updates waar je met losse flodders probeert een publiek te bereiken maar gerichte berichte met waarde voor een bepaald publiek.

Heb jij al een idee hoe je deze mogelijkheid kunt inzetten?

Volg me


Berichtje? Prima..