De ideale afmetingen voor een afbeelding op Facebook

Ideale afmetingen afbeelding op Facebook pagina

Waar moet je rekening mee houden bij het plaatsen van een afbeelding?

De plekken waar je update met afbeelding te zien is zijn:

  • Nieuwsoverzicht desktop
  • Nieuwsoverzicht mobiel
  • Nieuwsoverzicht tablet
  • Tijdlijn van de pagina

Je wilt via alle genoemde opties een maximale impact hebben van je update. Je plaatst niet voor niets een afbeelding in de update, die doe je om de aandacht van de lezer te krijgen.

Vierkante afbeelding (403×403) geeft niet het maximale resultaat

Door het gewijzigde nieuwsoverzicht van Facebook wordt deze afbeelding op tablet niet goed weer gegeven, een gedeelte van de afbeelding valt weg. Zonde en zeker niet de bedoeling lijkt me.

 

Er zijn een aantal (ook multi-nationals) pagina’s die toch nog vierkante afbeeldingen gebruiken. En waarom? Enige reden die ik kan bedenken is dat deze bedrijven de updates van de eigen pagina (en die van anderen) niet goed volgen. Wil je met je updates op je pagina resultaat halen is het echt noodzakelijk om andere pagina’s via allerlei devices te volgen.

Afbeelding op tijdlijn vs. nieuwsoverzicht

De enige plek waar een afbeelding van 403xd403 (oude afmetingen) nog goed zichtbaar is, is de pagina tijdlijn. Maar hoeveel mensen komen er daadwerkelijk op de tijdlijn? Onderzoek in Amerika heeft uitgewezen dat slechts 1% van de personen die een pagina leuk vindt, daarna nog weer terug komt op de tijdlijn.

En met het feit dat op de pagina tijdlijn een geplaatste afbeelding wordt weer gegeven met een breedte van 403 pixels kun je ook makkelijk meenemen in de ideale afbeelding.

De ideale afbeelding voor alle devices en momenten

De ideale afbeelding heeft een verhouding van 4:3 met onderstaande opbouw.

De minimale afmetingen zijn 800×600 zodat als er op de afbeelding geklikt wordt de afbeelding beeldvullend is en niet te klein wordt weer gegeven.

Wat straalt jouw merk uit met een afbeelding?

Kijk jij met dezelfde interesse naar een afbeelding waar de onderkant wegvalt dan naar een afbeelding die perfect in het scherm past waarop jij updates bekijkt?

Met enige regelmaat zie ik nog lang gerekte afbeelding in een update staan waarbij dan de complete boodschap wegvalt in het nieuwsoverzicht.

Een gemiste kans om indruk te maken bij die mogelijke nieuwe klant of de klant die twijfelt…

In dit artikel gaat het alleen over een update met een losse afbeelding en niet de afbeelding bij een link (daarover meer in ‘de juiste afmetingen voor afbeelding bij de verschillende facebook updates).

Volg me


Berichtje? Prima..