Facebook video of YouTube link voor meer interactie op Facebook

Meer interactie met Youtube of Facebook video op Facebook

Na afbeeldingen zijn video’s de meest gedeelde updates op een Facebook pagina.

Er zijn twee opties om een video te plaatsen op Facebook; direct uploaden via Facebook of een link naar YouTube. Welke optie scoort beter?

Onderzoek naar de beste optie

Socialbakers heeft een onderzoek gedaan naar de beste manier van plaatsen van een video. In dit onderzoek onder pagina’s bleek dat de pagina beheerders 3.684 YouTube links hebben geplaatst tegen 458 Facebook video’s in een periode van 5 dagen in januari.

Video op Facebook: delen of vind ik leuk?

Opvallend in het onderzoek is dat ondanks dat er acht keer vaker een video(link) is geplaatst naar YouTube beide opties ongeveer een gelijk aantal vind-ik-leuks, aantal gedeelde updates en reacties hebben gekregen. In onderstaande grafiek te zien bij ‘comments, likes en shares’.

Verdere opvallende punten zijn dat het aantal vind-ik-leuks de meest voorkomende interactie van de betreffende update is en dat de Facebook video het dubbele aantal reacties heeft gekregen in vergelijking met de YouTube link.

De voordelen van YouTube links

  • YouTube is de meest populaire video site ter wereld met goede statistieken. Je ziet niet alleen data over de video in de update maar ook andere belangrijke data als aantal keer bekeken en keren gedeeld. Facebook Insight geeft geen (directe) inzichten hoe vaak een video bekeken is wat een groot nadeel is.
  • Een YouTube video is te delen via meerdere platformen die allemaal ondersteuning geven aan de online zichtbaarheid van het bedrijf. Een Facebook video is alleen te bekijken op Facebook zelf.

De voordelen van Facebook video

  • Het is mogelijk om fans te taggen in de video
  • Er is een mogelijkheid om de pagina leuk te vinden direct in de video

Conclusie

Beide opties bieden voordelen alleen is de Facebook video gericht op gebruik binnen Facebook en geeft daar ook meer opties terwijl een YouTube link ook buiten Facebook te gebruiken is.

Welke optie heeft jouw voorkeur? Plaats je voorkeur en ervaring in de reacties hieronder.

Volg me


Berichtje? Prima..