Facebook cijfers in Nederland – februari 2014

Facebook cijfers Nederland februari 2014

Laten jongeren Facebook links liggen, is de groei van gebruikers op Facebook gestopt? Facebook komt veel in het nieuws, daarom duidelijkheid met de nieuwste cijfers en statistieken van Facebook in 2014.

Aantal actieve accounts op Facebook in Nederland groeit nog steeds

Niet de mate van activiteit en gebruik zoals in het onderzoek van Newcom op Facebook maar de absolute aantallen van actieve geregistreerde Facebook accounts in Nederland komen aan bod in deze cijfers. Als je 30 dagen niet actief bent geweest tel je niet meer mee in deze statistieken.

Zoals in de Facebook cijfers in Nederland van september 2013 al te zien was is de grote groei er wel uit, logisch met deze enorme aantallen; meer dan de helft van de Nederlanders heeft een Facebook account.

facebook cijfers Nederland 2014

In februari 2012 stond de teller nog op minder dan 6.000.000 en nu is het aantal actieve accounts gestegen naar 8.740.000 accounts in Nederland.

 

Groei van accounts in alle leeftijden

Al is de groei in de leeftijdscategorie van 16-17 jarigen minimaal, alle leeftijden blijven doorgroeien. Als je de lijn doortrekt van de twee jongste groepen leden op Facebook zie je wel dat daar de groei er echt uit is.

facebook cijfers Nederland 2014 leeftijden

 

Aandeel in percentage van de verschillende leeftijden op Facebook

Als je het totaal aantal actieve accounts als 100% ziet, zie je wel een paar opvallende zaken. In onderstaande grafiek is duidelijk te zien dat het totale aandeel van de drie oudste leeftijdsgroepen groter aan het worden is.

De opa’s en oma’s die actief gaan worden op Facebook en toch de foto’s van de kleinkinderen willen zien.

facebook cijfers Nederland 2014

De huidige verdeling van de leeftijdscategorieën op Facebook

In deze grafiek de huidige stand van zaken van het aandeel van de verschillende leeftijden op Facebook.

facebook cijfers Nederland 2014

 

Verdeling man vrouw blijft stabiel op Facebook

Gezien de enorme aantallen van actieve gebruikers zal deze verhouding niet zomaar veranderen. De vrouwen zijn met 52% de grotere groep.

facebook cijfers Nederland 2014 man vrouw

Facebook een volwassen platform

Los van de inhoud en interactie maar alleen kijkend naar de aantallen is Facebook een goede afspiegeling van de (online) samenleving. Een evenwichtige verhouding van jongeren, middengroep en ouderen evenals verhouding man/vrouw op Facebook.

Bron : Facebook

Volg me


Berichtje? Prima..