Facebook cijfers juli 2013: 8,2 miljoen accounts!

Facebook cijfers juli 2013

Alle cijfers zijn weer bij elkaar opgeteld, vergeleken en opgeslagen; de stand van zaken op Facebook in Nederland zijn weer op een rijtje gezet.

Een paar maanden geleden leek het er op dat de groei uit het netwerk was en dat in Nederland het aantal actieve accounts rond de 7,5 miljoen zou blijven steken.

Hoe is de stand van zaken in juli 2013…

Stijgende lijn aantal Facebook accounts

Vlak voor de zomer van 2012 werd er in Nederland een enorme groei in het aantal actieve Facebook accounts waargenomen en het lijkt er op dat deze trend dit jaar weer doorzet. In februari stond de teller van de aantal actieve accounts (minimaal 1 keer per maand inloggen) op 7,5 miljoen en in april was daar maar een klein aantal bij gekomen en in enkele leeftijdscategorieën was zelfs een daling van het aantal accounts zichtbaar.

Grens van 8 miljoen accounts doorbroken

De (toch wel opvallende) stijging naar nu 8,2 miljoen actieve accounts ziet er als volgt uit:

februari 2013 7.567.500
april 2013 7.581.060
juli 2013 8.200.000

Stijging in alle leeftijden

Was er in april nog een terugloop in de laagste twee leeftijdscategorieën, in juli is er groei in alle leeftijden waarbij de uitschieters wel in de hogere leeftijden liggen; 21% groei in de leeftijd van 55 tot 64 en 22% groei van 65-plussers! De groepen jongste Facebook leden laten beide een groei van 6% zien.

Leeftijdsverhouding Facebook Nederland

De verschillende leeftijdscategorieën in Nederland verhouden zich op Facebook als volgt.

Enorm percentage mobiel gebruik Facebook

Dat de aantallen hoog waren zal geen verbazing wekken maar van de 8,2 miljoen accounts maken 6,2 miljoen gebruik van één van de mobiele versies van Facebook, dat is méér dan 75%!!

Welke platformen worden mobiel het meest gebruikt?

Android is in Nederland het meest gebruikte besturingssysteem van de in totaal 6,2 miljoen gebruikers. Het aandeel van Windows en Blackberry (in mindere mate) is bijna te verwaarlozen; het is echt een ‘strijd’ tussen Android en iOS van Apple.

Cijfers Android opgesplitst

Als de cijfers van Android opgesplitst worden is te zien dat Samsung met afstand de koploper is in Nederland.

Gebruik verschillende iOS systemen

De iPhone 4 en iPhone 4S zijn nog steeds de meest gebruikte systemen onder de iOS vlag.

Heb je vragen of wil je specifieke aantallen weten over een doelgroep, regio of plaats welke interessant voor je of de onderneming kan zijn, plaats hieronder een reactie of ga naar de Facebook pagina van Fidene.

Volg me


Berichtje? Prima..