Een Call to Action in een Facebook update

Call to Action (CTA) toevoegen in Facebook update

Plaats een CTA (Call to Action) in je Facebook updates lees je wel eens… nu kan dat gerichter dan ooit tevoren; met een echte Facebook Call to Action knop!

Deze nieuwe optie om een Call to Action toe te voegen in een Facebook update is (op dit moment) alleen te gebruiken in combinatie met een advertentie aangemaakt in de Facebook Power Editor.

 

Begin met het aanmaken van een verborgen update voor de juiste CTA

Via de Power Editor is het mogelijk om een zogenaamde ‘verborgen Facebook update’ te maken; een update die niet zichtbaar is op de Facebook pagina maar wel te gebruiken is in een advertentie.

Het resultaat in een Facebook advertentie ziet er zo uit.

 

Sinds gisteren is het via deze optie mogelijk om een extra Call to Action knop toe te voegen.

 

Call to Action toevoegen in een Facebook update

In het venster in de Power Editor om een nieuwe verborgen update aan te maken staat de optie om één van de verschillende Call to Action knoppen toe te voegen.

Facebook CTA knop toevoegen

 

Hoe werkt de CTA (Call to Action) knop in een Facebook update?

De knop is niets meer dan een extra trigger om te klikken op een link. Facebook probeert het plaatsen van een link (en de advertentie mogelijkheden) aantrekkelijker te maken.

Als je een CTA knop kiest, zorg dan wel dat de achterliggende pagina op een website hierbij correspondeert. Als je de knop ‘Shop Now’ gebruikt moet de link wel leiden naar een link in een webshop. Stel je lezer niet teleur!

 

De mogelijkheden van Call to Action knoppen

Er zijn zes mogelijkheden voor een CTA knop bij het aanmaken van een ‘dark post’

De mogelijkheden voor de verschillende knoppen spreken voor zich en zijn ook ‘gewoon’ beschikbaar met Nederlands als taal. De CTA knoppen zijn dan;

  • nu winkelen
  • meer informatie
  • registreren
  • nu reserveren
  • downloaden

 

Extra opties voor goede conversie mogelijkheden naar een site

Een mooie optie om verschillende mogelijkheden extra aan te prijzen en met een goede Call to Action naar je site te leiden. De komende weken zal ik hiermee gaan testen en de resultaten hiervan weer hier plaatsen.

Volg me


Berichtje? Prima..