Analyse van je doelgroep met Facebook Graph Search

Analyse van doelgroep met Facebook Graph Search

Meer weten over je doelgroep? Wat zijn andere interesses van de personen die je pagina op Facebook leuk vinden? Als je meer weet over je doelgroep kun je ze beter benaderen en raken. Facebook Graph Search kan hier enorm bij helpen.

 

Heb jij al de beschikking over Graph Search?

Facebook Graph Search is nog niet voor iedereen beschikbaar, in een eerder artikel staat een eerste introductie over Graph Search en hoe je dit instelt voor je eigen account.

 

Zoeken met Graph Search en privacy

Met Graph Search kun je allen openbare gegevens binnen Facebook raadplegen en gebruiken in gecombineerde zoektermen. Item’s die prive (voor alleen vrienden bijvoorbeeld) gedeeld zijn kunnen alleen door vrienden geraadpleegd worden, niet door anderen waar je geen connectie mee hebt.

Als je begint met zoeken zie je meteen dat er al zoekmogelijkheden worden aangegeven door Graph Search. Met de ‘TAB’ toets kun je de opties selecteren.

 

Standaard filters in Graph Search

Na het geven van een eerste zoekopdracht zie je aan de rechterkant van het scherm een aantal basis opties staan om de zoekresultaten verder te filteren.

Klik je op ‘SEE MORE’ dan pas krijg je echt idee van de waarde van Graph Search. Heel veel filter mogelijkheden om exact bij de resultaten te komen die jij wilt zien.

Gebruik deze filters ook zeker om je resultaten te verfijnen.

 

Zoektermen met Facebook Graph Search

Je zoekt naar mensen of dingen (item’s genoemd op Facebook) in combinatie met iets anders om zo bepaalde resultaten uit te sluiten (filteren).Ik kan bijvoorbeeld zoeken naar welke pagina’s de personen die de pagina van Fidene leuk vinden nog meer leuk vinden. Dit kan als resultaat geven dat ik weet dat het geen zin heeft om bijvoorbeeld een update van Marketingfacts te delen op de pagina van Fidene omdat de personen die deze update interessant vonden deze al gezien hebben via Marketingfacts zelf.

In onderstaand voorbeeld zoek ik personen die de pagina van Fidene liken en als interesse fotografie hebben. Dit zoekresultaat levert een aanzienlijk aantal personen op.

 

Zoeken op iets anders dan personen via Graph Search

Onderstaand voorbeeld laat een zoekopdracht zien waarmee ik meer inzicht krijg in welke afbeeldingen leuk gevonden worden op andere pagina’s (in dit geval Marketingfacts) door personen die de pagina van Fidene ook leuk vinden.

 

Zoeken op interesses van andere personen

Erg interessant is het om te kijken wat de interesses zijn van personen die een doelgroep zijn voor je eigen pagina. Ik kan deze resultaten gebruiken in specifiek updates of in target mogelijkheden met het adverteren op Facebook.

Hieronder de eerste drie interesses van personen die Marketingfacts en Frankwatching leuk vinden. Tegelijkertijd zie je ook de andere interesses van deze personen staan.

 

Een specifieke soort doelgroep; ook te gebruiken voor recruiting

De zoekterm hier laat de resultaten zien van welke pagina’s leuk gevonden worden door Marketeers die de pagina van Marketingfacts al leuk vinden.

 

Conclusie; zoek met Graph Search om je doelgroep en fans beter te leren kennen.

Facebook Graph Search is een uitstekende tool om je fans beter te leren kennen en om je doelgroep te bekijken. Je kunt belangrijke informatie achterhalen die je effectief kunt gebruiken tijdens (advertentie) campagnes op Facebook.

Ga zelf een keer proberen en zoek en filter je resultaten.

Volg me


Berichtje? Prima..