Aanmaken van een nieuwe Facebook pagina

Facebook pagina aanmaken stappenplan

Hoe begin je een nieuwe Facebook pagina voor je bedrijf of instelling? Een aantal stappen en instellingen moeten bekend zijn om een nieuwe pagina te publiceren.

1. Aanmaken Facebook pagina vanuit je persoonlijke profiel

Om een nieuwe Facebook pagina aan te maken log je met je persoonlijke profiel in op Facebook. Dit zie je aan je naam die zichtbaar is bovenin onderstaand scherm. Daarna zoek je een pagina op waar je nog niet op de ‘vind-ik-leuk’ knop hebt geklikt, bijvoorbeeld de HEMA. Dan zie je aan de rechterkant staan ‘Pagina maken’; klik hier op.

Of je gaat naar: https://www.facebook.com/pages/create.php

 

2. Kies de categorie van je nieuwe Facebook pagina

Kies één van de onderstaande categorieën voor je eigen pagina. Kies voor een bedrijf of instelling altijd één van de eerste twee opties. De categorie ‘merk of product’ is bedoeld voor een merk als Coca-Cola, de categorie ‘artiest of band’ is bedoeld voor Justin Bieber. De laatste twee opties; amusement en community zijn niet aan te raden omdat deze beide onder de noemer community vallen. Facebook zegt hier zelf over:

Als deze heel populair wordt (krijgt duizenden fans), wordt de pagina overgenomen en beheerd door de Facebook-community.

 

 

3. Lokaal bedrijf of bedrijf/organisatie; wat moet ik kiezen

In dit voorbeeld is er uit gegaan van de tweede optie; bedrijf of instellingen. Bij een lokaal bedrijf moet je direct de adresgegevens van het bedrijf ingevuld worden is bedoeld voor een bedrijf met een vast adres waar bezoekers/klanten kunnen komen.

Kies de subcategorie en vul de naam van het bedrijf in.

 

4. Informatie over je Facebook pagina invullen

Plaats hier tekst om te vertellen wie je (het bedrijf) bent en/of wat je gaat doen op de pagina. Je kunt op Overslaan/Skip klikken om dit later in te vullen via het tabblad Info/About op je Facebook pagina.

Facebook pagina aanmaken gegevens

 5. Profielfoto toevoegen aan je Facebook pagina

Voeg een vierkante profielfoto / logo toe aan je pagina. Dit moet een afbeelding zijn van minstens 180 x 180 pixels.

Facebook pagina aanmaken profielfoto toevoegen

 

6. Facebook pagina toevoegen aan favorieten

Je kunt een Facebook pagina direct toevoegen aan je persoonlijke favorieten via deze optie maar je kunt dit eventueel ook later doen. In dat geval kies je hier voor Overslaan/Skip.

Facebook pagina aanmaken favorieten

 

7. Instellingen voor publiek op je Facebook pagina

Voorgesteld publiek op Facebook; je kunt hier een voorkeurspubliek kiezen maar dit is bij het aanmaken van je pagina niet handig. Je kunt dit later ook per bericht instellen of via de Facebook pagina instellingen.

Facebook pagina aanmaken voorkeur publiek

 

8. De echte start van je pagina

Facebook wil graag dat je meteen je eigen pagina leuk gaat vinden maar dat kun je beter later doen. Je vrienden zien meteen dat deze nieuwe pagina leuk hebt gevonden en kan de pagina zien terwijl deze nog niet klaar is. Even wachten dus met zelf de vind-ik-leuk te geven.

Dit geldt ook voor de andere opties die je daarna krijgt… overslaan.

 

 

 

 

9.  Overige instellingen voor een vliegende start met je Facebook pagina

Doorloop de volgende stappen ook voor een Facebook pagina wat direct je visitekaartje is!

  1. Pas de url van je Facebook pagina aan via Page/Pagina -> About/Info -> Facebook Web Address
  2. Voeg een omslagfoto of cover toe aan je Facebook pagina die geschikt en goed zichtbaar is op zowel mobiel als de desktop.
  3. Voeg een Actieknop (ook wel Call to Action) toe aan je Facebook pagina.

Je bent nu klaar om updates te plaatsen op je Facebook pagina. Let op dat je altijd de juiste afmetingen voor de afbeeldingen gebruikt! Succes met je pagina.

Volg me


Berichtje? Prima..