Rene Schipper dat ben ik

Ik lees, denk, schrijf en praat graag (en veel) over social media en online marketing en doe dat altijd eerlijk en vanuit mijn eigen kennis. En dat zal ook de manier zijn hoe ik deze site zal gebruiken, altijd met een persoonlijke touch. Maar bovenal ben ik mens; persoonlijk en met gevoel.

Wat doet Rene Schipper?

Al jaren ben ik online actief en de ontwikkelingen boeien me mateloos en ik ben erg gelukkig dat ik hier mijn werk van heb kunnen maken. De basis is voor mij altijd een gezonde dosis nieuwsgierigheid, ontdekken en kennis delen geweest. Vier jaar geleden ben ik met deze eigenschappen gestart met Fidene. Met Fidene help ik ondernemers, bedrijven en ondernemende werknemers resultaat te behalen met social media en online marketing.

Met kennis, enthousiasme en bevlogenheid begeleidt ik bedrijven van groot tot klein in het social proof worden van de manier van werken en hiermee daadwerkelijk resultaat behalen.

Social Media Club Apeldoorn – SMC055

Met hetzelfde enthousiasme ben ik twee jaar geleden samen met een aantal andere social media fanatiekelingen ‘Social Media Club Apeldoorn‘ gestart. Maandelijks organiseren wij een bijeenkomst in Apeldoorn waarbij kennis delen centraal staat; met twee sprekers behandelen we een specifiek social of online onderwerp. Na 1,5 jaar bijeenkomsten mogen we wel zeggen dat het een behoorlijk succes is; maandelijks komen 70-100 geïnteresseerden bij ons event en de plannen zijn aanwezig om dit verder uit te breiden.

Persoonlijk

De rust en energie die ik krijg van mijn vriendin en 3 kinderen helpt me enorm in mijn eigen ontwikkeling; hoe kinderen omgaan met anderen,  vragen stellen, kunnen relativeren en eerlijk zijn helpt me enorm en geeft me dagelijks inspiratie en kan daardoor genieten van de mooie dingen in het leven. En minstens zo belangrijk; ik probeer hier ook echt de tijd voor te nemen Dat je jezelf die tijd gewoon moet geven is wel duidelijk, te makkelijk nemen andere (uiteindelijk minder belangrijke) dingen alle tijd in beslag.

De ontwikkeling van eigen kinderen en zelf daarmee ook actief mee bezig zijn vormt dus ook een belangrijk onderdeel van mij. Tot een paar jaar terug (dit klinkt minder ver weg dan vroeger…) was ik erg sportief en op hoog niveau actief in volleybal en beachvolleybal, tegenwoordig door tijdgebrek, gezin, werk en knieproblemen vooral sport volger en kijker. Die laatste twee dingen dan wel net zo fanatiek als in mijn actieve tijd.

Waarom een persoonlijke website?

Als social media en online marketing specialist vond ik zelf al een tijdje dat een eigen persoonlijke website niet mag ontbreken. Al ergens voor het jaar 2000 had ik een eigen website en met enige regelmaat heb ik nieuwe platformen en CMS systemen geprobeerd. De website van mijn bedrijf Fidene heb ik vanaf het begin ook altijd zelf opgebouwd en onderhouden en dat heeft veel voordelen; controle, ruimte om te experimenteren en snelheid. Ook deze site heb ik zelf gemaakt en ga deze zeker gebruiken om een aantal technieken en tools te proberen.

Naast de zakelijke mogelijkheden en ontwikkelingen van social media en online marketing op Fidene.nl zullen op deze site ook persoonlijke artikelen gedeeld worden over eigen ontwikkeling, persoonlijke zaken, opvallende (online) gebeurtenissen en ondernemen. Ruimte voor meer dus.