Hoe krijg je meer link clicks op Twitter

Hoe krijg je op Twitter meer klikken op links

Hoe krijg je meer link clicks op Twitter Meer klikken in tweets met een link op Twitter, wie wil dat niet? Met de introductie van de analyse van je tweetactiviteit op Twitter kun je perfect zien hoe jij ‘het doet’ op Twitter. Je krijgt een mooi inzicht in je activiteit en wat de reactie en interactie op een tweet is.

Heb je een link geplaatst in de tweet, dan kun je zien hoe vaak daarop geklikt is. Dit was natuurlijk altijd al mogelijk door het gebruik van een bit.ly link maar persoonlijk gebruik ik die liever niet; ik wil dat mijn volgers zien waarop ze gaan klikken.

Als je een link plaatst wil je graag dat daar zoveel mogelijk op geklikt gaat worden. Sterker nog… je wil dat iedereen daar op gaat klikken!! Hoe verhoog je de kans dat volgers op je link klikken? Dan Zarrella heeft daar een onderzoek naar gedaan en deze gepubliceerd in een Infographic.

Tips om meer klikken op links te krijgen op Twitter

  1. Gemiddeld is het percentage wat klikt op een link het hoogst als de link in een tweet staat die uit 120 tot 130 karakters bestaat.
  2. Plaats de link na 25% van deze tekst in een tweet.
  3. Plaatst niet teveel links op Twitter. Verstuur je meer dan 1 tweet per uur met een link dan daalt het door klik percentage.
  4. Gebruik de juiste woorden, tweets met de woorden ‘via’, ‘@’, ‘RT’ krijgen meer kliks.
  5. De paper.li (dagelijkse krant in een tweet) geeft een hoog doorklik percentage
  6. Gebruik meer werkwoorden en minder naamwoorden in je tweet
  7. Het onderzoek toonde dat tweets op vrijdag, zaterdag en zondag meer kliks krijgen
  8. Tweets in de namiddag en begin van de avond krijgen meer kliks.

 De infographic over meer kliks op Twitter

Hogere CTR op Twitter links

 

Comments